Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF uutisoi tällä viikolla, että se aikoo tulevaisuudessa järjestää myös naisten MM-kisat joka vuosi. Aiemmin naisten MM-kisoja ei ole olympiavuosina pelattu.

Tämä tarkoittaa, että vuonna 2022 naisten maajoukkueet mittelevät paremmuudestaan sekä olympialaisissa että maailmanmestaruuskisoissa. Olympiavoitosta taistellaan helmikuussa, kun taas MM-kisat ovat vuorossa elokuussa. Pekingin olympialaisten jääkiekko-ohjelma julkaistiin tämän viikon torstaina.

Ensi vuoden MM-kisojen paikkakunta vielä epäselvä

Myös jatkossa naisten MM-kisat on tarkoitus pelata olympiavuosina elokuussa. Muina vuosina lopputurnaus puolestaan järjestetään normaalilla paikallaan maalis-huhtikuussa.

Myös tänä vuonna MM-kisat tosin järjestettiin elokuussa. Alun perin kisat oli tarkoitus pelata keväällä, mutta niitä jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian vaikutusten vuoksi. Turnaus järjestettiin Calgaryssä, Kanadassa. Kotijoukkue voitti lopulta historiansa 11. maailmanmestaruuden kaatamalla finaalissa hallitsevan mestarin USA:n. Naisleijonat voittivat turnauksessa pronssia.

Vuoden 2022 MM-kisojen pitopaikkaa ei ole vielä julkaistu. IIHF:n mukaan kiinnostuksen turnauksen järjestämiseen on tähän mennessä ilmoittanut Tanska.

Suomi lähtee hakemaan olympialaisista mitalia

Ennen vuoden 2022 MM-kisoja Naisleijonat nähdään kuitenkin tulessa Pekingin olympialaisissa. Mukana on ensimmäistä kertaa kymmenen joukkuetta. Aiemmissa olympiaturnauksissa maajoukkueita on ollut mukana 6–8.

Suomi pelaa samassa alkulohkossa Kanadan, USA:n, Venäjän ja Sveitsin kanssa. Formaatti on tuttu naisten MM-kisoista, joten jokainen Suomen lohkon joukkue etenee turnauksen puolivälieriin.

Naisten olympiaturnaus alkaa jo päivää ennen olympialaisten virallisia avajaisia, perjantaina 4. helmikuuta. Lohkovaihe päättyy 8. helmikuuta, minkä jälkeen edetään pudotuspelivaiheeseen. Mitaliottelut pelataan 16.–17. helmikuuta. Suomi lähtee turnaukseen yhtenä suurimmista mitalisuosikeista.