Velobet

Puolivälieräparit Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnaukseen ovat nyt tiedossa. Suomi kohtaa Japanin joko perjantaina tai lauantaina.

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen lohkovaihe tuli päätökseensä tiistaina. Naisleijonat kukistivat viimeisessä pelissään Venäjän, ja nousivat turnauksen avausvoitollaan A-lohkon kolmanneksi. Tämä tarkoitti sitä, että Suomi saa puolivälierissä vastaansa B-lohkon voittajan.

Aiemmin päivällä Japani oli voittanut Tšekin B-lohkon päätöskierroksen ottelussa ja varmistanut lohkovoittonsa. Rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt Tšekki joutui tyytymään lohkon kakkostilaan ja saa puolivälierissä vastaansa USA:n. Juuri USA:n ja Kanadan välttäminen pulivälierissä oli suurin palkinto, joka B-lohkon voittamisesta oli tarjolla.

Ruotsi puolestaan voitti omassa ottelussaan Tanskan upeasti 3–1 ja varmisti paikkansa turnauksen pudotuspeleissä B-lohkon kolmantena joukkueena. Lisa Johansson vei Ruotsin 2–1 johtoon toisen erän lopussa, mikä riitti Damkronornalle voittoon. Ruotsi kohtaa puolivälierissä Kanadan.

Tanska jäi puolestaan Kiinan kanssa ainoina joukkueina pudotuspelien ulkopuolella. Vaikka kumpikin joukkue pelasi hienon lohkovaiheen, oli tulos silti odotettu. Kiina kuitenkin säväytti ottamalla kotiturnauksessaan jopa kaksi voittoa. Myös Tanska avasi voittotilinsä heti historiansa ensimmäisissä olympialaisissa.

Venäjä ja Sveitsi jäivät A-lohkon hännille ja kohtaavat puolivälierissä toisensa.

Kaikki naisten puolivälierät pelataan perjantain ja lauantain aikana. Vielä ei ole tiedossa, mihin aikaan mikäkin ottelu pelataan.

Pekingin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen puolivälierät

Kanada – Ruotsi

USA – Tšekki

Suomi – Japani

Sveitsi – Venäjä


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders