Kuva: Pixabay

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on nimennyt viralliset tuomarit 2021 IIHF naisten ja U18 poikien jääkiekon maailmanmestaruuskisoihin. U18 MM-kisat pelataan keväällä 26.4 – 6.5.2021 Yhdysvaltojen Texasissa, Fiscon ja Planon kaupungeissa lähellä Dallasin suurkaupunkia. Naisten MM-kisat puolestaan pelataan Kanadassa, Halifaxin kaupungissa 6.5. – 16.5.2021.

Molemmissa turnauksissa toimii 12 erotuomaria ja 10 linjatuomaria. Koronapandemiasta ja sen aiheuttamista matkustusrajoituksista johtuen kisojen ottelutuomareista tavallista suurempi osa koostuu järjestäjämaata edustavista tuomareista. Tästä huolimatta molemmissa turnauksissa toimii myös huomattava määrä kansainvälisiä ero- ja linjatuomareita. Kansainvälisten tuomarien valinta on tehty yhteistyössä turnaukseen osallistuvien maiden edustajien kanssa.

IIHF tuomarivalintakomitean ehdottamat ero- ja linjatuomariehdokkaat on hyväksytty IIHF valtuuston toimesta. Tehtäviin valitut ero- ja linjatuomarit edustavat 11 eri maata. Suomi on saanut molempiin turnauksin sekä yhden erotuomarin että yhden linjatuomarin.

Tavoitteenamme molempien turnausten tuomarityöskentelyn osalta on korkein mahdollinen suoritustaso ilman kompromisseja. Uskomme saavuttavamme tämän valittujen ero- ja linjatuomarien avulla”, kertoo IIHF valintakomitean johtaja Danny Kurmann.

Naisten MM-kisojen pelaajille ja tuomareilla Kanadan MM-kisat on viimeinen suuri turnaus ennen vuoden 2022 olympialaisia. Syksyllä 2021 järjestetään enää yksittäisiä karsintaotteluita olympiapelipaikoista, joissa pelaajille ja tuomareille on tarjolla viimeiset näytön paikat olympialaisia silmällä pitäen.

IIHF tuomarivalintakomitean toinen puheenjohtaja ja valtuuston jäsen Marta Zawadzka kertoi, että pandemiatilanteen vuoksi tuomarien valinnassa on jouduttu toimimaan tavallisesta poikkeavalla tavalla. Toisaalta lopulliset tuomarivalinnat olympialaisiin ovat vielä auki ja IIHF tulee käyttämään kaikkia mahdollisia tilaisuuksia arvioidakseen eurooppalaisten tuomareiden soveltuvuutta toimimaan olympialaisissa.

Jääkiekon poikien U18 IIHF 2021 turnauksen tuomarit

Erotuomarit

BRANDER, Riku Suomi

FERNANDEZ, Sean USA

HEBEISEN, Micha Sveitsi

HOLM, Christoffer Ruotsi

KIKA, Adam Tšekki

KOHLMULLER, Lukas Saksa

MACFARLANE, Sean USA

REKUCKI, Jake USA

RENEAU, Stephen USA

SCHLITTENHARDT, Peter USA

WILK, Andrew USA

YUDAKOV, Sergei Venäjä

Linjatuomarit

BRIGANTI, Kevin USA

BRIGANTI, Nick USA

DAVIS, Jake USA

HANCOCK, William USA

KLOUCEK, David Tšekki

NIITTYLA, Tommi Suomi

POLYAKOV, Nikita Valko-Venäjä

RICHARDSON, Patrick USA

SLAVIKOVSKI, Roman Venäjä

ZUNDE, Davis Latvia

Jääkiekon naisten IIHF 2021 MM-kisojen tuomarit

Erotuomarit

COOKE, Kelly USA

FURBERG, Maria Ruotsi

HUNTLEY-PARK, Jamie USA

LIEFFERS, Cianna Kanada

MANTHA, Elizabeth Kanada

NEARY, Shauna Kanada

NURMI, Anniina Suomi

RAPIN, Chelsea USA

SENUK, Lacey Kanada

VICHOREK, Jestina USA

WELTER, Mackenzie USA

YERMAK, Daria Venäjä

Linjatuomarit

BLAIR, Alexandra Kanada

CHARTRAND, Jessica Kanada

HAMMAR, Anna Ruotsi

HANLEY, Kendall USA

HEIKKINEN, Jenni Suomi

KAINBERGER, Julia Itävalta

MOKHOVA, Diana Venäjä

SPRESSER, Jacqueline USA

STRONG, Sara USA

TODD, Justine KANADA