ComeOn

EA Sports on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen IIHF:n kanssa, mikä mahdollistaa sekä naisten että alle 20-vuotiaiden maajoukkueiden lisäämisen NHL 22 -peliin.

EA Sports on nostanut NHL-peliensä kansainvälisen jalanjäljen uudelle tasolle tekemällä kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa sekä uusien maajoukkueiden että IIHF:n alaisten kilpailujen lisäämisen osaksi videopelin maailmaa.

Pelin tuoreimman päivityksen myötä pelaajat ympäri maailmaa voivat nyt pelata nuorten maajoukkueilla ja ottaa osaa U20 MM-kisoihin. Lisäksi miesten maajoukkueiden pelipaidat ja muu visuaalinen ilme on päivitetty vastaamaan todellisuutta. Nyt pelikokemus miesten maajoukkueilla on niin lähellä aitoa kuin mahdollista.

Tammikuussa luvassa on kuitenkin vielä historiallisempi päivitys, kun naisten MM-kisat lisätään turnausmuotona osaksi NHL 22 -peliä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun naisten maajoukkueet ovat mukana NHL-peleissä.

Samassa päivityksessä myös miesten MM-kisojen virallinen turnausmuoto lisätään osaksi pelin kilpailumuotoja. Päivitysten jälkeen NHL 22:ssa on yhteensä 24 maan viralliset maajoukkueet.

Tärkeä askel matkalla kohti yhdenvertaisuutta

IIHF:n tuore presidentti Luc Tardiff sanoi liiton tiedotteessa, että IIHF on todella tyytyväinen uuteen yhteistyösopimukseen.

– IIHF ja maakohtaiset jäsenemme ovat innoissaan siitä, että olemme pian osa maailman suurinta jääkiekkopeliä. Vielä onnellisempia olemme siitä, että pelaajien on mahdollista pelata sekä miesten että naisten joukkueilla, Tardiff kommentoi.

Tardiff myös totesi, että muutosten myötä tulevaisuudessa saattaa olla luvassa entistä enemmän IIHF:n järjestämiä esports-tapahtumia.

– Tulevaisuudessa IIHF ja liiton yhteistyökumppanit ovat innoissaan kehittelemässä tapahtumia jääkiekon markkinointiin esportsin avulla.

Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota pelaajille mahdollisuuden pelata naisten joukkueilla ensimmäistä kertaa, totesi EA Sportsin varapresidentti Sean Ramjagsingh.

– Naisten maajoukkueiden lisääminen osaksi NHL 22:ta on pelisarjalle tärkeä askel, sillä haluamme jatkuvasti parantaa sitä, miten hyvin pelisarja edustaa jääkiekkoyhteisön todellista monimuotoisuutta.

Viralliset maajoukkueet mukana viimeksi 2005

NHL-pelejä on julkaistu vuodesta 1991 lähtien. Nykyään pelisarjan pelit ovat ylivoimaisesti maailman suosituimpia ja tunnetuimpia jääkiekkopelejä.

IIHF:n lisenssi on puuttunut NHL-peleistä vuodesta 2006 alkaen. Tuon jälkeen peleissä ei ole enää ollut virallisia maajoukkueita tai näiden tunnuksia. EA Sports on joutunut esimerkiksi käyttämään maajoukkueiden tunnuksina yksinkertaisesti kunkin maan lippua. Myöskään virallisia maajoukkueturnauksia peleistä ei ole löytynyt.

EA Sportsin virallinen traileri: 


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets