Naisleijonilla oli todellinen kasvojen pesun paikka perjantaina mitalipelien jäätyä toista kertaa peräkkäin haaveeksi. Toistamiseen turnauksen aikana vastaan asettunut Saksa kaatui tällä kertaa lukemin 8-2.

Suomi jäi Tšekille kärsimänsä tappion myötä toista kertaa peräkkäin mitalipelien ulkopuolelle. Pettymys oli ymmärrettävästi valtava, mutta motivaatiota oli ammennettava, sillä perjantaina Saksaa vastaan pelattua sijoitusottelua ei yksinkertaisesti ollut varaa hävitä.

Pelin alku lupasi kuitenkin huonoa, eikä Naisleijonien hyökkäyspelaamisessa näkynyt punaista lankaa. Latautuminen tälläiseen kamppailuun on varmasti aina oma lukunsa karvaan pettymyksen jälkeen, mutta ensimmäisen erän aikana nähty haluttomuus ei siltikään ole missään nimessä hyväksyttävää.

Pikkuhiljaa alun kohmeus alkoi alkoi hävitä, vaikka Saksa siirtyikin pelissä johtoon Sonja Weidenfelderin ylivoimaosumalla. Jenniina Nylund kuittasi nopeasti ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Suomi piristyi avauserän hapuilun jälkeen

Saksan avausmaalin aikana jäähyboksissa istunut Petra Nieminen vei Naisleijonat johtoon, kun toista erää oli takana vasta 35 sekuntia. Johtomaali syntyi ylivoimalla ja syöttöpisteet merkattiin Jenni Hiirikosken ja Ronja Savolaisen nimiin. Theresa Wagner nostatti vielä Saksan toiveita tasoituksellaan, mutta tämän jälkeen jäällä oli vain yksi joukkue.

Nieminen viimeisteli hattutemppunsa iskemällä kaksi maalia Saksan rysään ennen erän puoltaväliä

Saksa roikkui pelissä vielä nimellisesti mukana, mutta päätöserä oli täyttä Suomen jyräystä. Julia Liikala vei Suomen kahden maalin johtoasemaan, jonka jälkeen vastustajan selkäranka katkesi lopullisesti. Hiirikoski ja Emilia Vesa viimeistelivät Suomen seuraavat osumat. Saksa sortui jäähyilyyn ja vaikutti vain odottavan päätössummerin soimista. Nelli Laitinen vastasi ottelun viimeisestä maalista, jonka myötä Suomelle kirjattiin selkeä 8-2 voitto.

Ruotsi-ottelussa riittää panosta

Naisleijonat pelaa viidennestä sijasta Ruotsia vastaan, mutta on sanomattakin selvää, että ennen kisoja oletusarvo oli jossain aivan muualla. Mitalipeleihin yltäminen on suomalaisessa jääkiekossa niin selkeä minimitavoite, ettei sitä edes erikseen pidä mainita. Tämä on kuitenkin jäänyt Juuso Toivolan valmentamalta joukkueelta haaveeksi nyt toista kertaa peräkkäin.

Ruotsi-ottelun panokset ovat hyvin tiedossa, mutta edes selkeä voitto ei turvaa Toivolan työpaikkaa. Suomea on pidetty vuosikausien ajan ainoana joukkueena, jolla on teoreettiset mahdollisuudet haastaa lajin kärkimaat Yhdysvallat ja Kanada. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että ero kärkeen on entistä suurempi.

Suomi – Saksa 8-2

1.erä
10:17 Sonja Weidenfelder (Franziska Feldmeier, Celina Haider) 0-1 YV
10:33 Jenniina Nylund (Emilia Vesa, Sofianna Sundelin) 1-1

2.erä
20:35 Petra Nieminen (Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen) 2-1 YV
21:49 Theresa Wagner (Bernadette Karpf, Ronja Hark) 2-2
25:31 Nieminen (Noora Tulus) 3-2 YV
28:50 Nieminen (Hiirikoski, Nelli Laitinen) 4-2

3.erä
45:11 Julia Liikala (Krista Parkkonen, Nieminen) 5-2
48:17 Hiirikoski (Laitinen) 6-2
49:19 Vesa (Nylund, Sanni Rantala) 7-2
59:45 Laitinen (Viivi Vainikka, Liikala) 8-2