ComeOn

Pekingin olympialaisissa pronssia voittaneiden Naisleijonien valmennusryhmä uudistuu. Juuso Toivola ottaa virallisesti vetovastuun, mutta päävalmentajan lisäksi johtoryhmässä vaihtuu myös kolme muuta jäsentä.

Naisleijonien valmennusryhmään tehdään muutoksia ennen tulevaa kautta. Jo aikaisemmin oli tiedossa, että kesken Pekingin olympialaisten vetovastuun ottanut Juuso Toivola korvaa päävalmentajan tehtävässä Pasi Mustosen, mutta nyt Jääkiekkoliitto on julkaissut myös kolme muuta muutosta maajoukkueen johtoryhmässä.

Toivolan apuvalmentajiksi Naisleijoniin nousevat HIFK:n päävalmentajana nykyisin toimiva Saara Niemi sekä Jyväskylän Urheiluakatemian valmennuskoordinaattori Mikko Palsola. Niemi on myös entinen maajoukkuepelaaja. Palsola on puolestaan pitkäaikainen JYP Junioreiden valmennuspäällikkö.

Videovalmentajaksi Toivolan johtamaan valmennusryhmään on nimetty Janne Tuunanen. Myös Mustosen aikana johtoryhmään kuuluneet fysiikkavalmentaja Saija Määttä ja maalivahtivalmentaja Vesa Virta jatkavat tehtävissään.

Naisleijonien GM:n Tuula Puputin mukaan nyt oli luonnollinen tilaisuus uudistaa maajoukkueen johtoryhmää ja hakea toimintaan uutta virtaa.

– Iso kiitos tämän kauden johtoryhmälle hienosta työstä suomalaisen naiskiekon ja Naisleijonien eteen. Päävalmentajan vaihtuessa on luonnollinen paikka uudistaa johtoryhmää. Uusien nimitysten lisäksi mukana on edelliskausilta tuttuja nimiä, minkä uskon tuovan toimintaan jatkuvuutta, Puputti kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tulevan kauden ensimmäinen maajoukkuetapahtuma on toukokuussa, jolloin naisten maajoukkue kokoontuu testi- ja jääleirille. Kauden kohokohta on elokuussa Tanskassa järjestettävät jääkiekon naisten MM-kisat.

Naisleijonien johtoryhmä kaudella 2022–23

Tuula Puputti, GM
Tiina Karinen, joukkueenjohtaja
Juuso Toivola, päävalmentaja
Saara Niemi, valmentaja
Mikko Palsola, valmentaja
Vesa Virta, maalivahtivalmentaja
Janne Tuunanen, videovalmentaja
Saija Määttä, fysiikkavalmentaja
Karri Kirjasuo, lääkäri
Pasi Lambacka, fysioterapeutti
Sanna Tiainen, hieroja
Tatu Vento, huoltaja


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets