Yhdysvalloissa pelattavien jääkiekon naisten MM-kisojen lohkovaihe on saatu päätökseen. Nyt vuorossa ovat MM-kisojen pudotuspelit, joiden puolivälieräparit on nyt lyöty lukkoon. Naisleijonat pelaa puolivälieränsä torstaina 11. huhtikuuta klo 17:00 Sveitsiä vastaan.

Keskiviikon vastaisena yönä ratkaistiin A- ja B-lohkot ja siten myös Uticassa pelattavien naisten MM-kisojen puolivälieräjoukkueet. Suomi sijoittui A-lohkossa neljänneksi ja kohtaa puolivälierissä siten A-lohkon vitosen, eli Sveitsin. Joukkueet kohtasivat myös lohkovaiheessa, jolloin Naisleijonat nappasi tyylikkään 2–5 voiton.

Tuo ottelu oli samalla ainoa, jonka Suomi voitti lohkovaiheessa. Sveitsi puolestaan ei onnistunut nappaamaan lohkovaiheessa pistettäkään. Tämän myötä joukkueet olivat A-lohkon kaksi viimeistä ja kohtaavat puolivälierissä toisensa. A-lohkon kolme parasta joukkuetta kohtaavat puolestaan B-lohkon kolme parasta.

Kaikki MM-kisojen puolivälierät pelataan paikallista aikaa USA:ssa torstain 11. huhtikuuta aikana. Suomen ja Sveitsin puolivälierä on päivän ensimmäinen ja pelataan Suomen aikaa klo 17:00. Muissa otteluissa kohtaavat A-lohkon kolmonen Tšekki ja B-lohkon voittanut Saksa, A-lohkon kakkonen Kanada ja Ruotsi sekä A-lohkon voittanut USA ja Japani. Kaksi viimeistä ottelua alkavat Suomen aikaa yöllä perjantain 12. huhtikuuta puolella.

B-lohkon kahdelle viimeiselle sijalle jääneet Tanska ja Kiina puolestaan putoavat ensi kaudeksi alempaan divisioonaan.

Naisleijonien puolivälieräottelu lähetetään suorana TV5-kanavalla. Kaikki jääkiekon naisten MM-kisojen ottelut voi katsoa suorana Discovery+-suoratoistopalvelusta.

Jääkiekon naisten MM-kisat 2024 puolivälierät

Alla olevat ottelut on lueteltu Suomen ajassa.

Puolivälierä 1
Suomi – Sveitsi
To 11.4. klo 17:00

Puolivälierä 2
Tšekki – Saksa
To 11.4. klo 20:30

Puolivälierä 3
Kanada – Ruotsi
Pe 12.4. klo 00:00

Puolivälierä 4
USA – Japani
Pe 12.4. klo 03:30