ComeOn

Päävalmentaja Pasi Mustonen ja maajoukkueen GM Tuula Puputti julkaisivat Naisleijonien kokoonpanon joulukuun maaotteluihin keskiviikkona jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa. Suomi kohtaa kuun puolivälissä Tšekin kahdesti Vierumäellä.

Naisleijonien kokoonpano kahteen joulukuun puolivälissä Tšekkiä vastaan pelattavaan otteluun julkaistiin keskiviikkona. Kyseessä ovat viimeiset ottelut ennen helmikuun 3. päivä alkavia Pekingin olympialaisia, joten pelaajilla on nyt viimeinen sauma antaa näyttöjä olympiapaikkojen suhteen.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen totesikin, että joulukuun maaotteluissa pääpaino on olympiajoukkueen paikoista kisaamisessa. Mustosen mukaan nyt valitun joukkueen ulkopuolelta korkeintaan 1–2 pelaajaa tulee nousemaan Pekingin kisakoneeseen.

Suomi pelasi edelliset ottelunsa marraskuussa, jolloin vastaan asettui kolmesti Kanada. Mustosen mukaan kolmeen tappioon päättyneet ottelut olivat pelaajille oiva osoitus siitä, missä maailman kärki tällä hetkellä menee.

– Kanada veti riman todella korkealla. Kahdeksaan vuoteen paras joukkue, minkä oon koskaan nähnyt. Nyt on rima korkealla. Kaikki pelaajat näki, kaikki koutsit näki, että maailman kärki menee tuolla ja nyt ei muuta kuin töihin.

Suurin huomioarvo kohdistuu Noora Rädyn palaamiseen maajoukkuepaitaan. Suomen kaikkien aikojen naiskiekkoilija jättäytyi pois maajoukkueen toiminnasta viime keväänä, eikä osallistunut elokuussa pelattuihin MM-kisoihin. Nyt valitussa maajoukkueessa Räty on kuitenkin mukana.

Naisleijonien GM Tuula Puputti huomautti, että kyseessä on erittäin tärkeä tapahtuma koko maajoukkueen kannalta. Joulukuun leiritys Vierumäellä on viimeinen kerta, kun maajoukkue kokoontuu ennen olympialaisia. Naisleijonilla ole samanlaista mahdollisuutta harjoitella yhdessä kuin Pohjois-Amerikan joukkueille, koska pelaajat palaavat vielä seurajoukkueidensa luokse joulukuun maaotteluiden jälkeen.

Suomen lopullinen olympiajoukkue julkaistaan tammikuun puolenvälin paikkeilla, ja joukkue kokoontuu yhteen 20.–22.1. Vierumäellä ennen Pekingiin matkustamista.

Naisleijonien joukkue joulukuun maaotteluihin

Maalivahdit:
18 Räisänen Meeri, JYP U20 Akatemia
36 Keisala Anni, Ilves Tampere
41 Räty Noora, HPK Hämeenlinna

Puolustajat:
2 Karjalainen Sini, Univ. of Vermont USA
6 Hiirikoski Jenni, Luleå HF SWE
7 Rantala Sanni, Kiekko-Espoo
8 Viitasuo Ella, Kiekko-Espoo
9 Laitinen Nelli, Kiekko-Espoo
14 Parkkonen Krista, HIFK Helsinki
15 Tuominen Minnamari, Kiekko-Espoo
88 Savolainen Ronja, Luleå HF SWE

Hyökkääjät:
10 Holopainen Elisa, Kiekko-Espoo
12 Vanhanen Sanni, Tappara Tampere
16 Nieminen Petra, Luleå HF SWE
19 Rakkolainen Emmi, Kiekko-Espoo
20 Nilsson Matilda, HIFK Helsinki
23 Hakala Sanni, HV71 SWE
24 Vainikka Viivi, Luleå HF SWE
25 Yrjänen Kiira, Kiekko-Espoo
27 Liikala Julia, HIFK Helsinki
28 Nylund Jenniina, St. Cloud State Univ. USA
32 Vesa Emilia, Kiekko-Espoo
33 Karvinen Michelle, Malmö Redhawks SWE
34 Sundelin Sofianna, Team Kuortane
40 Tulus Noora, Luleå HF SWE
61 Niskanen Tanja, KalPa Kuopio
77 Tapani Susanna, KRS Vanke Rays RUS/CHN


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets