Suomen naisten maajoukkue pelaa elokuun lopussa kauden ensimmäisen EHT:n osaturnauksensa Lahdessa ja Vierumäellä. Turnauksen keskuspaikkana toimii Vierumäki, jossa Naisleijonat pelaa kolme ottelua. Perjantaina 25. elokuuta pelattavassa ottelussa Suomi kohtaa Tšekin Lahden Isku Areenalla.

Naisleijonat avaa kiekkokautensa Vierumäellä ja Lahdessa, kun joukkue osallistuu alkavan kauden ensimmäiseen Euro Hockey Tourin osaturnaukseen. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat Ruotsi ja Tšekki. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti.

Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola nimesi Vierumäen turnaukseen joukkueen, jota hän kuvailee luistelevaksi, energiseksi ja työntekoon sitoutuneeksi. Kokeneiden maajoukkuepelaajien lisäksi leirillä nähdään neljä Naisleijonien ensikertalaista, kun Nella Berg, Julia Schalin, Kiti Seikkula ja Lisette Täks vetävät maajoukkuepaidan ylleen.

Toivola on leirittänyt maajoukkuetta tämän kesän aikana myös touko- ja heinäkuussa. Isot painopisteet ovat olleet luisteluvauhdissa, pelin painopisteen nopeammassa kääntämisessä ja kiekollisen pelaamisen laadussa.

Takana Naisleijonilla on kahdet huonosti sujuneet MM-kisat. Viime kevään kisoissa joukkue hävisi puolivälierissä Tšekille ja jäi ulos mitalipeleistä.

– Mielessä on tietenkin se puolivälierätappio Tshekkiä vastaan. Uskon, että se on meille erittäin hyvä motivaattori heitä vastaan, Toivola kertoi Jääkiekkoliitolle.

– Voittamaan lähdetään jokaista EHT-turnausta, niin tätäkin. Lähdetään hakemaan onnistumisia ja hyvää jatkoa alkaneelle kaudelle, Toivola päättää.

Otteluohjelma

Tiistai 22. elokuuta
Klo 17:00 Tšekki – Suomi

Keskiviikko 23. elokuuta
Klo 17:00 Ruotsi – Suomi

Torstai 24. elokuuta
Klo 17:00 Ruotsi – Tšekki

Perjantai 25. elokuuta
Klo 17:00 Suomi – Tšekki

Lauantai 26. elokuuta
Klo 14:30 Suomi – Ruotsi

Sunnuntai 27. elokuuta
Klo 13:00 Tšekki – Ruotsi

Suomen joukkue

Maalivahdit:
Keisala Anni, HV71 Jönköping
Kyrkkö Emilia, Team Kuortane
Pajarinen Tiia, Kiekko-Espoo

Puolustajat:
Berg Nella, TPS Turku
Hiirikoski Jenni, Luleå HF
Karjalainen Sini, Brynäs IF
Koukkula Oona, HPK
Laitinen Nelli, Univ. Of Minnesota
Parkkonen Krista, Univ. of Vermont
Rantala Sanni, KalPa
Savolainen Ronja, Luleå HF

Hyökkääjät:
Liikala Julia, HIFK
Nieminen Petra, Luleå HF
Nylund Jenniina, Brynäs IF
Pirttijärvi Jenna, Luleå HF
Rakkolainen Emmi, HV71 Jönköping
Salonen Pauliina, HIFK
Schalin Julia, Kiekko-Espoo
Seikkula Kiti, HPK
Täks Lisette, Kiekko-Espoo
Vainikka Viivi, Luleå HF
Vanhanen Sanni, HIFK
Vesa Emilia, Frölunda HC
Yrjänen Kiira, HV71 Jönköping