ComeOn

Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2023 välierät pelataan Suomen aikaa keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä. Iltapelissä kohtaavat Suomen kaatanut Ruotsi ja Sveitsin murskannut Tšekki. Yöllä puolestaan ovat vastakkain Pohjois-Amerikan suuruudet Kanada ja USA.

Maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä pelatut U20 MM-kisojen puolivälierät tarjosivat sekä uskomatonta draamaa, tiukkoja maalin pelejä että todellisia murskajaisia.

Nuoret Leijonat esitti koko turnauksen parasta peliään Ruotsia vastaan ja hallitsikin kenttätapahtumia, mutta ei onnistunut viimeistelemään kuin kaksi maalia. Ruotsi puolestaan pääsi iskemään ottelun kolmantensa mitä dramaattisimmalla tavalla, kun Victor Stjernborg karkasi alivoimalla läpiajoon kolmannen erän viimeisen minuutin käynnistyessä.

Myös nuorten MM-kisojen suurin mestarisuosikki Kanada joutui todella tiukan paikan eteen Slovakiaa vastaan. Kanada meni ottelussa kahdesti kahden maalin johtoon, mutta Slovakia onnistui punnertamaan itsensä väkisin tasoihin ja vei pelin jatkoajalle. Ottelua hallinnut Kanada otti kuitenkin ansaitun voiton, kun Connor Bedard ratkaisi pelin upealla yksilösuorituksella.

Tšekki puolestaan päästi faninsa jännityksestä jo toisessa erässä Sveitsiä vastaan. Joukkue iski taululle lukemat 5–1 jo ennen ottelun puoltaväliä ja voitti pelin lopulta 9–1. USA pisti omassa puolivälierässään Saksaa vastaan vielä paremmaksi iskemällä kahteen ensimmäiseen erään peräti kahdeksan maalia. Yhdysvallat voitti ottelun näytöstyyliin maalein 11–1.

Ensimmäisessä, Suomen aikaa keskiviikkoiltana pelattavassa välierässä kohtaavat A-lohkon voittanut Tšekki sekä saman lohkon kolmanneksi tullut Ruotsi. Torstain puolella aamuyöstä vastakkain ovat puolestaan ainoa B-lohkosta välieriin selvinnyt joukkue USA ja A-lohkon kakkonen Kanada.

Välieräparit muodostuivat lopulta äärimmäisen mielenkiintoisiksi, sillä Kanada ja USA ovat U20 MM-kisojen kaksi suurinta voittajasuosikkia. Nyt joukkueista vain toinen voi jatkaa finaaliin tavoittelemaan maailmanmestaruutta.

Kaikki vuoden 2023 nuorten MM-kisojen loput ottelut pelataan Halifaxissa, Scotiabank Centressä.

Mistä voin katsoa jääkiekon nuorten MM-kisojen välierät?

Molemmat välieräottelut näytetään suorana TV5-kanavalla. Otteluita voi katsoa myös Discovery+ -suoratoistopalvelusta. TV5 näyttää pelit ilmaiseksi.

Kuka etenee nuorten MM-kisojen 2023 finaaliin?

Ruotsi ja Kanada lähtevät välieräotteluihin ennakkosuosikkeina. Tästä linkistä voit katsoa tarkat kertoimet kummallekin välieräottelulle.

Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2023 välierät

Keskiviikkona 4.1. klo 21:30: Ruotsi – Tšekki
Torstaina 5.1. klo 01:30: Kanada – USA


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes