ComeOn

Jääkiekon MM-kisojen 2023 puolivälierät pelataan torstaina. Leijonat kohtaa omassa kohtalonottelussaan Kanadan klo 20:20 Tampereella.

Tosipelit alkavat ylihuomenna, kun Tampereen ja Riian MM-kisoissa siirrytään pudotuspelivaiheeseen. MM-kisojen puolivälierät pelataan kokonaisuudessaan torstain aikana. Ottelut pelataan puoliksi Suomessa ja Latviassa. Otteluiden voittajat jatkavat välieriin, jotka pelataan tämän viikon lauantaina. Pronssiottelu ja finaali ovat vuorossa sunnuntaina. Välierät ja mitalipelit pelataan kokonaisuudessaan Tampereella.

Leijonat kohtaa omassa puolivälierässään Kanadan. Kolmien viime kisojen finalistien kohtaaminen jo tässä vaiheessa varmistui, kun Kanadan voitti Tšekin tiistain iltapäiväpelissä ja nousi B-lohkon kakkoseksi.

MM-kisojen ensimmäistä pudotuspeliottelua on yleisesti pidetty kisojen tärkeimpänä pelinä, sillä Suomen kaltaisella maalla ei juuri ole riskiä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta toisaalta putoamista ennen mitalipelejä voidaan pitää selvänä epäonnistumisena.

Muissa puolivälieräotteluissa kohtaavat Sveitsi ja Saksa, USA ja Tšekki sekä Ruotsi ja Latvia. USA päihitti omassa päätöskierroksen ottelussaan Ruotsin jatkoajalla ja varmisti näin lohkovoiton. Toivottua palkintoa ei kuitenkaan tullut, sillä Latvia yllätti omassa iltaottelussaan B-lohkon voiton jo kierrosta ennen lohkovaiheen loppua varmistaneen Sveitsin ja jätti Tšekin lohkon neljänneksi.

USA saa kuitenkin pelata puolivälieränsä Tampereella. Ruotsilla Latvian ottelulla oli suuria seurauksia, sillä Tre Kronor joutuu nyt matkustamaan Riikaan torstain puolivälierää varten. Jos Latvia olisi hävinnyt Sveitsille, olisi Ruotsi pelannut omassa puolivälierässään Tampereella, kun taas USA olisi joutunut matkustamaan Riikaan.

Jääkiekon MM-kisojen 2023 puolivälierät

Kaikki ottelut pelataan torstaina 25.5.

Klo 16:20: USA – Tšekki (Nokia-areena)
Klo 16:20: Sveitsi – Saksa (Riika-areena)
Klo 20:20: Kanada – Suomi (Nokia-areena)
Klo 20:20: Ruotsi – Latvia (Riika-areena)


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes