ComeOn

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen,33, kertoo, että olympialaiset ovat hänen tähtäimessään. Suomen A-maajoukkue on uudenlaisessa tilanteessa, kun NHL:ssä pelaavista suomalaisista maalivahdeista vain Juuse Saros on selkeässä ykkösvahdin roolissa.

Pekingin talviolympialaiset alkavat helmikuussa ja Leijonien maalivahtitilanne on vielä täysin avoin. Nimekkäimmistä NHL-kassareista Pekka Rinne lopetti uransa, eikä Tuukka Rask ole pelikunnossa, hänen toipuessaan lonkkaleikkauksesta.

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen on saanut viime aikoina vastuuta maalin suulla ja mies uhkuu näyttöhaluja olympialaisia varten.

– Rehellisesti sanottuna olympialaiset merkitsevät minulle paljon. Teen kaikkeni, jotta pääsen olympiajoukkueeseen. En ajattele sitä koko ajan, mutta on se asia takaraivossa. Suomella on vaihtoehtoja. En ole valmentaja, enkä GM, joten minun tehtäväni on vain yrittää parhaani ja nauttia pelaamisesta, Koskinen toteaa.

Yli kaksimetrinen maalivahti kertoo treenanneensa kesällä kovaa ja keskittyneensä etenkin jalkatyönsä parantamiseen.

– Harjoittelin sitä (jalkatyötä) kesällä paljon ja jatkan harjoittelua edelleen. Tavoite on kehittää luistelua ja saada jalat liikkumaan paremmin ja nopeammin. Suunnitelmani on ottaa päivä kerrallaan. En halua katsella taakseni, koska siitä ei ole mitään apua. Oilersin joukkueessa tuemme toinen toistamme ja olemme samalla aaltopituudella. Annamme kaukalossa kaikkemme ja yritämme petrata joka päivä.

Rinteen ja Raskin puuttuminen saattaa avata Koskiselle ainutlaatuisen tilaisuuden, joka ei välttämättä enää toistu. Juuse Saros saattaa olla monen papereissa edellä paremman liikkuvuutensa ansiosta, mutta Koskisella on hyvät mahdollisuudet nousta olympiaryhmään. Paljon ehtii vielä tapahtua ennen kuin kiekko putoaa jäähän Pekingissä, joten kaikki on vielä täysin avoinna Suomen maalivahtitilanteen osalta.

Lähde: NHL.com


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets