ComeOn

Harri Säteri aloittaa Leijonien maalilla ja Mikael Granlund korvaa Jere Innalan Suomen ykkösketjussa. Muuten kokoonpano säilyy muuttumattomana.

Suomi aloitti MM-kisaurakkansa todella vakuuttavasti voittamalla Norjan perjantaina 5–0. Kotikisojen paineet näkyivät ottelun alussa, sillä Suomi ole ensimmäisessä erässä silminnähden hermostunut ja antoi Norjan hallita peliä pitkiä aikoja. Kun kone kuitenkin lähti toisessa erässä käyntiin, paluuta ei ollut. Latvia jäi kahdessa viimeisessä erässä täysin jalkoihin.

Lauantaina vastassa on Latvia, joka hävisi oman debyyttiottelunsa USA:lle 4–1. Suomi lähtee peliin täysin selvänä ennakkosuosikkina.

Nashvillestä Suomeen perjantaiksi matkustanut Mikael Granlund tekee ensiesiintymisensä näissä MM-kisoissa Latviaa vastaan. Vuoden 2011 maailmanmestari ottaa paikkansa Leijonien ykkösketjusta Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalla. Ketjun kolmantena lenkkinä pirteästi Norjaa vastaan esiintynyt Jere Innala aloittaa Leijonien 13. hyökkääjänä.

Granlund nousee myös Suomen kapteenistoon ja saa rintansa varakapteenille kuuluvan A-kirjaimen. Eilen toista A-kirjainta kantanut Sami Vatanen ei ole tänään osa Leijonien kapteenistoa. Toinen varakapteeni on Marko Anttila. Suomen kapteenina MM-kotikisoissa puolestaan toimii Valtteri Filppula.

Suomen maalilla aloittaa helmikuussa olympiakultaa torjunut Harri Säteri. Eilen nollapelin pelannut Jussi Olkinuora aloittaa tänään lepovuorossa luukkuvahtina.

Muilta osin Leijonien kokoonpano on täysin sama kuin perjantaina Norjaa vastaan.

Suomi ja Latvia ovat kohtanneet MM-kisoissa yhdeksän kertaa. Suomi on voittanut peleistä seitsemän maalierolla 32-11. Latvia on voittanut kertaalleen ja kerran on päädytty tasapeliin. Joukkueet kohtasivat myös viime vuonna, jolloin Suomi voitti ottelun jatkoajan jälkeen 3-2.

Ottelu alkaa klo 20:20.

Suomen kokoonpano Latvia-otteluun

Maalilla:
29 Harri Säteri
(45 Jussi Olkinuora)

1. kenttä
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2. kenttä
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

3. kenttä
25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka

13. hyökkääjä:
21 Jere Innala


IFK Helsinki - KalPa