Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Nashville Predatorsin Mikael Granlund on tällä hetkellä kovassa pistetahdissa. Edellisyön ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan syntyneet neljä syöttöpistettä nostivat miehen jo NHL:n pistepörssin jaetulle kuudennelle sijalle. Yhteensä 22 ottelussa on syntynyt hienot 25 pistettä.

Mikael Granlund on onnistunut nostamaan pelaamisensa tasoa huimasti ja löytämään kadonneet tehonsa. Jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkosen mukaan, Granlundin pelivireen löytyminen on ollut vain ajan kysymys.

– Olen vähän odotellut, että koska ’’Mikke’’ alkaa pyörittämään hänenlaistaan jääkiekkoa. Hän on todella hyvä rytmittämään peliä, oivaltaa pieniä syöttöjä ja pystyy pitämään kiekkoa. Ennen kaikkea hän pystyy pystyy pelaamaan kahteen suuntaan ja liikkumaan riittävän nopeasti myös puolustussuuntaan.

– Granlund on hyvässä kunnossa ja hänen itseluottamuksensa on tapissa. Uskon, että Granlund pysyy pistepörssissä kauden loppuun saakka kymmenen parhaan joukossa, kunhan vain pysyy terveenä.

Filip Forsberg, Matt Duchene ja Roman Josi ovat päteviä jätkiä päättämään hyökkäyksiä Granlundin murtavista syötöistä. Tulosta alkaa tulla tasaiseen tahtiin myös ylivoimalla.

Myös neljästi maalinteossa Columbus Blue Jacketsia vastaan onnistunut Forsberg kehui Granlundin syöttötyöskentelyä.

– En tiedä, miten hän onnistui niissä. Esimerkiksi kahdessa viimeisessä maalissa minun ei tarvinnut tehdä paljoakaan. Luulen, että useampi tässä huoneessa oleva olisi pystynyt viimeistelemään niistä paikoista, ruotsalainen lohkaisi toimittajille.

Olympialaisia ajatellen Leijonien keskushyökkääjätilanne vaikuttaa vahvalta ja vaihtoehtoja riittää

Granlundin lisäksi, senttereiksi olympiajoukkueeseen on tarjolla mm. Roope Hintz, Aleksander Barkov, Sebastian Aho, sekä Anton Lundell. Myös Mikko Rantanen on tällä kaudella pelannut vakuuttavasti keskushyökkääjänä.

– Nykypäivänä pyritään pelaamaan aktiivista jääkiekkoa. Varsinkin pienessä kaukalossa kaikkien tulisi osata pelata sentterinä, kun tullaan omiin. Ei ole oikein aikaa odotella, että ’’virallinen’’ sentteri saapuu avustamaan pakistoa, Lehkonen kertoo.

– Suomen maajoukkue on hyvässä tilanteessa. On arvokasta, että Leijonilla on työvuosiltaan kokeneita senttereitä. Jukka Jalosella ei varmasti tule ongelmaa siitä, kuka hoitaa keskikaistaa missäkin tilanteessa.

– Aloitusprosentin tulee olla korkea, koska heti ensimmäinen kaksinkamppailu aloitusympyrässä nousee tärkeäksi. Onneksi Aho on kehittynyt aloittajana, Granlund ja Barkov ovat hyviä aloittajia, samoin Hintz on ottanut askeleita eteenpäin. Myös Teuvo Teräväinen on mainio aloittaja.

Granlundin pelaaminen on parantunut selkeästi miehen siirryttyä laidalta keskushyökkääjäksi. Lehkosen mukaan sentterinä pelatessaan Granlund on parhaimmillaan.

– Tuntuu, että Granlundin peli elää keskikaistan kautta. Hän saa silloin paljon enemmän pelivälinettä ja pystyy hakemaan pakeilta väleihin syöttöjä. Näen, että Leijonien pelitavassa Granlundin vahvuus, pelin rytmittäminen, näyttelee tärkeää ruutua.

Lähde: Yle


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes