NHL-pelaajien poisjäänti Pekingin olympialaisista on kirvoittanut monenlaista keskustelua. Paljon vähemmälle huomiolle on jäänyt Euroopassa ammatikseen kiekkoilevien pelaajien mielipiteet olympiaturnaukseen osallistumisesta.

Jääkiekon olympiaturnauksen kohdalla katseet ovat jo suunnattu Eurooppaan. Vaikka maailman parhaat pelaajat eivät olekaan Pekingissä mukana, odotettavissa on silti kovatasoinen turnaus. Kiinan epäselvä tiedotuslinja ja tiukka koronaprotokolla aiheuttavat kuitenkin yhtälailla huolta Euroopassa pelaavissa pelaajissa.

Sveitsin liigan SCL Tigersissä tällä kaudella piste per peli tahdilla pelannut Harri Pesonen kertoo, että ilmassa on vielä paljon kysymysmerkkejä.

– Olympialaiset kiinnostavat ehdottomasti, mutta tuntuu, että koko hommaan liittyy paljon kysymyksiä. Jos kutsu kävisi, niin en osaisi kyllä ensimmäiseltä istumalta vastata mitään. Täytyy saada selvyyttä kaikkiin käytännön asioihin.

– Mitkä ovat karanteenit tartuntojen sattuessa? Mikä on oman seurajoukkueen suhtautuminen, jos sinne (Kiinaan) jäisi jumiin ja missaisi omia tapahtumia turnauksen jälkeen? Millaiset olosuhteet siellä kuplassa on?

Niin ikään Sveitsin liigassa Geneve-Servetten paidassa pelaava Sami Vatanen toteaa, että epäselvyyden vallitessa on vaikeaa tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen.

– Kyllä se pitää selvittää, mitä siellä odottaa koronan suhteen. Eihän se kauhean hyvältä kuulosta, jos siellä pitää olla karanteenissa pitkään. Meilläkin on perheet täällä (Sveitsissä), eivätkä varmaan seurajoukkueetkaan ole kauhean iloisia siitä, jos pelaajia joutuu sinne (Kiinaan) jäämään.

Vatanen oli maajoukkueen mukana Sotshin olympialaissa ja antoi ymmärtää, että kaikesta huolimatta kiinnostusta riittäisi tälläkin kertaa.

– Oli hieno kokemus olla mukana Sotshissa.

Loistavasti Moskovan EHT-turnauksessa pelannut Avangard Omskin Ville Pokka, toteaa, että tässä vaiheessa on vielä turhan aikaista tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen.

– Totta kai olympialaiset kiinnostavat, mutta se tietenkin riippuu siitä, mikä maailmantilanne on silloin. Paha sanoa vielä hirveästi mitään, kun tilanne varmasti muuttuu vielä paljon ennen kisoja.

Lähde: Ilta-Sanomat