Velobet

Nuorten MM-kisat ovat monelle vasta varausikäiseksi tulevalle pelaajalle kauden tärkein näytönpaikka kansainvälisissä ympyröissä. Mutta moni pelaajista on jo U20 MM-kisoissa pelatessaan varattu NHL:ään – tai jopa pelannut maailman kovimmassa liigassa. Mutta mikä seura on varannut eniten nuorten MM-kisoissa esiintyviä pelaajia?

Kanada

Kanadan nuorten MM-kisoihin valituista 25 pelaajasta vain kolme on vielä tällä hetkellä varaamattomia. Tähän joukkoon kuuluvat omien ikäluokkiensa ykkösvarauksiksi povatut 16-vuotias Connor Bedard ja 17-vuotias Shane Wright, jotka eivät ole vielä varausiässä. Myöskään maalivahti Brett Brochua ei ole vielä varattu NHL:ään. Wright tulee varausikään ensi vuonna, Bedard vasta vuotta myöhemmin. Brochu oltaisiin voitu varata jo viime kesänä. Lisäksi kaksi joukkueen pelaajaa – Donovan Sebrango ja Cole Perfetti – ovat jo päässeet vetämään ensimmäiset luistimenpiirtonsa maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Suomi

Nuorten Leijonien joukkueesta 15 pelaajaa on jo varattu NHL:ään. Kuitenkin vain Roby Järventie pelaa tällä hetkellä ammatikseen rapakon takana. Hyökkääjällä on menossa ensimmäinen täysi kausi Ottawan Senatorsin farmijoukkueessa. Iso osa joukkueen suurimmista tähdistä tehnee hypyn Pohjois-Amerikkaan ensi kesänä. Ville Ottavaisesta tuli kesällä historian ensimmäinen Seattle Krakenin varaama suomalainen.

Itävalta

Joukkueessa ei ole yhtään NHL-varattua pelaajaa. Itävallan kirkkain tähti Marco Kasper on todennäköinen ykköskierroksen varaus ensi kesänä.

Saksa

Saksan joukkueesta löytyy kaksi pelaajaa, jotka ovat tähän mennessä herättäneet riittävästi huomiota Pohjois-Amerikassa tullakseen varatuiksi. Maalivahti Nikita Quapp varattiin viime kesänä Carolina Hurricanesin kuudennella kierroksella Carolina Hurricanesin ja puolustaja Luca Münzenberger kolmannelle kierroksella Edmontonin Oilersin toimesta.

Tšekki

Tšekin joukkueesta kymmenen pelaajaa on varattu NHL:ään. Pelaajista kaksi on varattu samaan seuraan, sillä sekä Stanislav Svozil että Martin Ryšavý ovat Columbus Blue Jacketsin varauksia. Puolustaja Michael Krutil pelaa tällä hetkellä AHL:ää Chicago Blackhawskin farmijoukkueessa.

Ruotsi

Nuorten MM-kisoihin valituista ruotsalaisista jopa 21:llä on jo NHL-varaus. Siitä huolimatta vain kahdella NHL-seuralla on varaus useampaan kuin yhteen ruotsalaispelaajaan. Detroit Red Wingsillä ja Carolina Hurricanesilla on varaus kahteen U20 MM-kisoissa pelaavaan ruotsalaiseen. Joukkueen suurin tähti Alexander Holtz on jo ehtinyt pelata kuusi ottelua NHL:ssä New Jersey Devilsin joukkueessa.

USA

Kuten Ruotsillakin, myös USA:lla on joukkueessaan 21 varattua pelaajaa. Suurin osa näistä pelaa tällä hetkellä USA:n yliopistosarjassa. Loput neljä pelaajaa tulevat varausikään vasta ensi vuonna.

Sveitsi

Brian Zanetti ja Simon Knak ovat ainoat Sveitsin joukkueen pelaajat, jotka on varattu NHL:ään. Zanetti on Philadelphia Flyersin ja Knak Nashville Predatorsin varaus.

Slovakia

Slovakian kisajoukkueesta kolme pelaajaa on varattu NHL:ään. TPS:n junioreissakin pelannut puolustaja Samuel Kňažko on Columbus Blue Jacketsin varaus. Hyökkääjä Martin Chromiakin on varannut Los Angeles Kings ja Jakub Demekin Vegas Golden Knights. Iso osa joukkueen tähdistä tulee varausikään vasta myöhemmin, sillä Juraj Slafkovsky ja Filip Mesar ovat varattavissa ensi kesänä ja Dalibor Dvorsky vuonna 2023.

Venäjä

Noin puolet joukkueesta, 12 pelaajaa, on varattu NHL:ään. Kenties potentiaalisin tähti Matvei Michkov on varattavissa vasta vuonna 2023. Hyökkääjää on ennustettu koko varaustilaisuuden kärkisijoille.

Mitkä seurat ovat varanneet eniten pelaajia vuoden 2022 nuorten MM-kisoista?

Alla olevasta listasta näet, kuinka monta vuoden 2022 U20 MM-kisoissa pelaavaa pelaajaa eri seurat ovat varanneet. Carolina Hurricanes on vahviten edustettuna, sillä seura on varannut jopa kymmenen tämän vuoden nuorten MM-kisoihin valittua pelaajaa. NHL:n 32:sta seurasta 30 on varannut vähintään yhden tämän vuoden kisoissa esiintyvän pelaajan. Ainoat seurat, joiden varauksia ei vuoden 2022 nuorten MM-kisoissa esiinny, ovat Tampa Bay Lightning ja New York Islanders.

Anaheim Ducks: 4
Arizona Coyotes: 1
Boston Bruins: 1
Buffalo Sabers: 4
Calgary Flames: 1
Carolina Hurricanes: 10
Chicago Blackhawks: 4
Colorado Avalanche: 1
Columbus Blue Jackets: 4
Dallas Stars: 4
Detroit Red Wings: 8
Edmonton Oilers: 2
Florida Panthers: 6
Los Angeles Kings: 6
Minnesota Wild: 6
Montreal Canadiens: 3
Nashville Predators: 4
New Jersey Devils: 4
New York Rangers: 4
Ottawa Senators: 5
Philadelphian Flyers: 3
Pittsburgh Penguins: 3
San Jose Sharks: 1
Seattle Kraken : 2
St. Louis Blues: 3
Toronto Maple Leafs: 3
Vancouver Canucks: 1
Vegas Golden Knights: 4
Washington Capitals: 1
Winnipeg Jets: 4


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets