Velobet

Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen lohkovaiheen päätöskierros alkaa tänään kahdella ja jatkuu huomenna neljällä ottelulla. Tänään alkulohkonsa päättävät B-lohkon joukkueet.

Pekingin miesten jääkiekkoturnauksen alkulohkot tulevat päätökseen viikonlopun aikana. Ensimmäisenä pelataan loppuun B-lohko, jonka päätösottelut pelataan jo tänään. B-lohkon päätöskierroksen kumpikin ottelu alkaa klo 15:10 Suomen aikaa.

Samalla juuri B-lohko on myös turnauksen alkulohkoista mielenkiintoisin. Kisojen suurin mestarisuosikki Venäjä johtaa lohkoa odotetusti kahdella voitolla, ja on jo varmistanut lohkovoiton ja paikan puolivälierissä. Kakkospaikasta käydään kuitenkin kovaa kamppailua, ja mikä tahansa kolmesta muusta joukkueesta voi vielä nousta lohkon kakkossijalle.

Tällä hetkellä lohkon kakkosena oleva Tanska aloitti historiansa ensimmäisen olympiaturnauksen upeasti kaatamalla Tšekin 1–2. Kovin moni tuskin odotti Tanskan keräävän pisteitä lohkovaiheessa, mutta Sebastian Dahmin huippupeli siivitti joukkueen voittoon sen olympia-avauksessa. Toisessa ottelussaan tanskalaiset kuitenkin hävisivät Venäjälle ja menettivät mahdollisuutensa lohkovoittoon.

Tšekki puolestaan kaatoi turhauttavan Tanska-tappion jälkeen Sveitsin rankkarikisan jälkeen 2–1. Tšekin sankari oli joukkueen suurin tähti, kokenut David Krejci, joka oli rankkarikisan ainoa onnistuja. Joukkue on hallinnut molempia otteluitaan, joten voittoa voi pitää vähintäänkin oikeutettuna.

Sveitsi puolestaan kaatui ennen Tšekki-peliä Venäjän käsittelyssä 1–0. Tulokset ovat olleet turhauttavia sveitsiläisille, jotka varmasti odottivat kamppailevansa vähintäänkin lohkon kakkospaikasta. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että Sveitsi on ollut molemmissa otteluissaan pelillisesti heikompi joukkue, joten jopa yhtä pistettä voi pitää onnistuneena suorituksena.

Venäjä lähtee päätöskierroksen peliin Tšekkiä vastaan ilman merkittävää panosta. Se on jo varmasti puolivälierissä, eikä voi enää menettää kärkipaikkaansa. Voitolla Tšekistä Venäjä voi kuitenkin vielä kilpailla koko turnauksen parhaan lohkovaiheen joukkueen tittelistä, jolla se saisi vastaansa heikoimman mahdollisen joukkueen sekä puolivälierissä että mahdollisissa välierissä. Venäjä varmasti lähtee siis myös voittamaan päätöskierroksen otteluaan.

Tšekki puolestaan haluaa varmasti voittaa ottelun kohentaakseen omia asemiaan tulevia jatkokarsintapareja ajatellen. Suoraan jatkopaikkaan maalla ei ole enää mahdollisuutta, mutta sijoitus lohkossa voi silti olla merkittävä asia puolivälieräpaikan kannalta, sillä parempi sijoitus tietää helpompaa vastustajaa jatkokarsinnoissa.

Tanska voi voitolla nousta vielä kuuteen pisteeseen ja haastaa parhaan lohkokakkosen paikasta ja sitä kautta suorasta paikasta puolivälierissä. Joukkueella on siis päätöskierroksella paljon enemmän pelattavaa kuin moni osasi olettaakaan. Kahden pisteen voitto varmistaisi Tanskan kakkospaikan, mutta ei riittäisi suoraan puolivälieriin. Tappiolla Tanska voi vielä pudota lohkonsa kolmanneksi.

B-lohkon tilanne

#
Joukkue
PO
V
JAV
OTL
H
+/-
PST
1
ROC
3
2
0
1
0
8 - 6
7
2
Tanska
3
2
0
0
1
7 - 6
6
3
Tšekki
3
0
2
0
1
9 - 8
4
4
Sveitsi
3
0
0
1
2
4 - 8
1

Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes