Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Mikko Lehtonen,27, teki monia yllättäneen päätöksen lokakuussa purkaessaan sopimuksensa Columbus Blue Jacketsin kanssa. Lehtonen lähetettiin Blue Jacketsin farmijoukkueeseen Clevelandiin, jonka jälkeen mies päätti pakata laukkunsa ja vaihtaa maisemaa.

Leijonien viime vuosien luottopuolustaja Mikko Lehtonen jätti Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen lokakuussa, tehtyään neljän vuoden sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa. Leijonin GM Jere Lehtinen kommentoi Lehtosen ratkaisua ja miehen mahdollisuuksia nousta Suomen olympiajoukkueeseen.

– Olisi toivonut hänelle, että olisi jatkanut ja olisi ollut saumat siellä (NHL:ssä), mutta nyt se meni noin.

Lehtisen mukaan myös KHL:stä on hyvät mahdollisuudet ponnistaa Suomen olympiarinkiin. – Hän on samassa kastissa, pelaa siellä tai täällä. Se on kiinni siitä, miten kukakin pelaa missäkin. Ja missä mennään, kun ruvetaan tekemään valintoja.

– (Lehtonen) pääsi kovaan sarjaan ja joukkueeseen, joten uskon, että ihan samalla lailla on hänellä mahdollista päästä olympialaisiin. KHL:ssä pelataan pienessä kaukalossa. Olympialaisetkin pelataan NHL-kaukalossa. Ero ei ole enää niin suuri, kuin aiemmin.

Lehtisen mukaan ensisijaisesti olympiajoukkueen pelaajat pyritään valitsemaan Pohjois-Amerikasta. – Sieltä (valitaan) ensisijaisesti. Mutta on hyvän tason pelaajia Euroopassakin. On Euroopassa pelaavia ollut mukana ennenkin NHL:n mukana ollessa (olympialaisissa).

Lehtonen on kiekollinen, hyökkäyspelaamiseen vahvasti osallistuva puolustaja, joka lukee peliä taitavasti. Ominaisuuksiltaan mies sopisi mainiosti Jukka Jalosen luotsaamaan joukkueeseen, mutta se onko tarjolla riittävän suurta roolia, jää nähtäväksi. Potentiaalia miehellä riittää vaikka muille jakaa.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets