Velobet

Kanada kaatoi Tšekin maanantaiyönä pelatussa ottelussa lukemin 6-3. Kamppailussa nähtiin paljon kovia otteita, eikä seuraamuksilta olla vältytty. Vaahteranlehtipaitojen Justin Sourdifin ennakoidaan saavan pelikieltoa törkeän taklauksensa johdosta.

Tšekki pystyi haastamaan Kanadan ajoittain ja olikin kuumassa ottelussa parhaimmillaan kahden maalin johtoasemassa. Isäntäjoukkue kuitenkin tuli lopulta rinnalle ja ohi tehokkaan ylivoimapelaamisen ansiosta.

Ottelussa riitti tunnetta ja paljon kovia taklauksia. Tšekin Michal Hrádek tuomittiin yhden ottelun pelikieltoon hänen lyötyään vaarallisesti poikittaisella mailalla Kanadan Kent Johnsonia niskaan. Hrádek oli näin ollen ulkona viimeöisestä tappiollisesta Saksa-pelistä.

Myös Kanadan puolelta nähtiin muutamia ylilyöntejä ja kaikkein selkeimpänä Justin Sourdifin törkeä päähän kohdistunut taklaus. Mies tuli kovalla vauhdilla pimeästä kulmasta ja niittasi kiekosta luopunutta Jiri Tichachekiä suoraan päähän. Tilanteesta tuomittiin käsittämättömästi vain kahden minuutin estämisjäähy, mutta tapauksen uskotaan etenevän kurinpitokäsittelyyn. On ihme ettei Tšekki-puolustaja loukkaantunut tilanteessa pahemmin.

Alla video tilanteesta.

Kanadan uutisoidaan nyt varautuvan Sourdifin mahdolliseen pelikieltoon. Joukkueen kerrotaan tänään harjoitelleen uusituilla ketjukoostumuksilla ja siirtäneen Sourdifin ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

Turnauksen vahvasti aloittanut isäntämaa saa ensi yönä pelattavassa ottelussa vastaansa Itävallan. Ottelusta on vaikea povata kovin suurta jännitysnäytelmää joukkueiden välisen tasoeron ollessa valtava. Miesten tasolla Kanadalta ollaan kuitenkin nähty alkulohkovaiheessa välillä käsittämättömiä nukahduksia pienempiä maita vastaan. Teoriassa kaikki on mahdollista myös ensi yön ottelussa, mutta kovin todennäköisenä sitä ei voida pitää. Ottelun alku varmasti kertoo paljon ja näyttää minkälaisella pelihuumorilla vaahteranlehtipaidat ovat liikkeellä.

Lähde: Leijonat.com

 


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins