Jääkiekon nuorten MM-kisat keskeytettiin keskiviikkoiltana pelaajien keskuudessa ilmenneiden koronatapausten vuoksi. Kolmessa joukkueessa todettiin vähintään yksi tartunta, minkä vuoksi jokainen näistä joukkueista joutui vuorokauden pakolliseen karanteeniin. Tapauksia oli kuitenkin uutisoitua enemmän.

Kun U20 MM-kisat keskeytettiin, oli tiedossa, että yhteensä neljä pelaajaa ja neljä tuomaria oli saanut positiivisen koronatestituloksen. Positiivisen testituloksen sai kaksi USA:n, yksi Tšekin ja yksi Venäjän pelaaja.

Turnauksessa käytössä olleiden sääntöjen mukaan jokainen joukkue, jossa todettiin koronatartunta, joutui vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Tämän vuoksi niin USA, Tšekki kuin Venäjäkin joutui antamaan yhdestä ottelustaan luovutusvoiton.

Nyt IIHF on kuitenkin tiedottanut, että positiivisen testituloksen oli antanut edellisten lisäksi myös yksi Kanadan, yksi Venäjän, yksi Saksan, yksi Slovakian ja yksi Ruotsin pelaajista. Lisäksi yksi uusi tuomariston jäsen sai positiivisen testituloksen.

Tieto tarkoittaa sitä, että vähintään viisi joukkuetta olisi joutunut antamaan vähintään yhden luovutusvoiton turnauksen lohkovaiheen aikana. Viruksen leviäminen pelaajien keskuudessa olisi vaarantanut myös pudotuspelien pelaamisen.

Uudet tartunnat laittavat kisojen keskeytyksen uuteen valoon ja tekevät päätöksestä ainakin hieman oikeutetumman.

Nuorten MM-kisat alkoivat Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissa tapaninpäivänä. Suomi ehti pelata turnauksessa kaksi ottelua Saksaa ja Itävaltaa vastaan. Nuoret Leijonat voittivat kummankin ottelun. Lisäksi Suomelle tuomittiin 1–0 luovutusvoitto Tšekistä, kun Tšekin joukkue määrättiin koronakaranteeniin.

Nuorten MM-kisojen koronajärjestelyt ovat saaneet paljon kritiikkiä niin pelaajilta kuin valmentajiltakin. Paremmin järjestetyt kuplaolosuhteet olisivat kenties mahdollistaneet turnauksen pelaamisen loppuun saakka.