Harri Pesonen, Markus Granlund, Kasperi Kapanen, Mikko Lehtonen, Petteri Lindbohm, Sakari Manninen ja Olli Määttä liittyvät Leijonien joukkueeseen ennen MM-kisoja.

Leijonien MM-leiriryhmä vahvistuu tällä viikolla kolmella pelaajalla, kun HC Luganon Markus Granlund, SCL Tigersin Harri Pesonen ja NHL:ssä St. Louis Bluesissa pelaava Kasperi Kapanen liittyvät joukkueen vahvuuteen. Sekä Granlund että Pesonen ovat joukkueen käytettävissä jo torstai-iltana, jolloin Suomi kohtaa Tanskan Vaasassa. Kapasen pelaaminen 20.4. ja 21.4. pelattavissa Tanska-otteluissa on vielä auki.

Sekä Granlund että Pesonen ovat olympiavoittajia talvelta 2022. Lisäksi Pesonen oli voittamassa Leijonien neljättä MM-kultaa viime kevään kotikisoissa. Myös Kapasella on kotikisoista maailmanmestaruus, joskin nuorten tasolta – laituri ratkaisi jatkoaikamaalillaan Suomelle U20 MM-kultaa vuoden 2016 nuorten MM-kisoissa Helsingissä.

– Jukka (päävalmentaja Jukka Jalonen) halusi, että tuun pelaamaan, ja mä halusin kans.  Ja ainahan sitä haluaisi maajoukkueeseen pelaamaan. Tämä on ollut henkisesti raskas kausi mutta loppukauden pelasin hyvin. Pystyn tuomaan sen energian tähän ja jaksan hyvin painaa, kesken kauden uuteen seuraan siirtynyt Kapanen kertoi Jääkiekkoliitolle.

Kapanen suorittaa maajoukkueen mukana ollessaan myös varusmiespalvelusta. Vaikka MM-leiriryhmä on vasta alustava kisajoukkue, Jääkiekkoliiton mukaan Kapanen on mukana lopullisessa MM-joukkueessa.

Tanska-otteluiden jälkeen Leijonien leirivahvuuteen liittyvät myös ZSC Lionsin Mikko Lehtonen ja Frölundassa pelaava Petteri Lindbohm. Kumpikin puolustajista on talven 2022 olympiakultamitalisti ja vuoden 2019 maailmanmestari. Lehtonen on maailmanmestari myös viime keväältä. Lehtonen ja Lindbohm ovat Leijonien käytössä, kun joukkue kohtaa Ruotsin Uumajassa 27. ja 29. huhtikuuta.

Toukokuun alussa joukkue saa lisävahvistuksia, kun NHL:ssä Detroit Red Wingsissä kiekkoileva Olli Määttä ja tämän kauden AHL:ssä viettänyt Sakari Manninen liittyvät Leijonien leiriryhmään. Kumpikin pelaajista on joukkueen vahvuudessa, kun Suomi aloittaa kauden viimeisen EHT-turnauksensa 5. toukokuuta.

Manninen ratkaisi jatkoaikamaalillaan Suomelle kultaa viime vuoden MM-kisojen finaalissa. Oululainen oli myös voittamassa olympiakultaa Pekingissä helmikuussa 2022 sekä MM-kultaa keväällä 2019 Slovakiassa. Kaikissa näistä turnauksista Mannien operoi Suomen ykkössentterinä. HPK:ssa läpimurtonsa tehnyt pelaaja siirtyi täksi kaudeksi Vegas Golden Knightsin organisaatioon, mutta ei päässyt pelaamaan NHL:n puolella.

Määttä on Suomen historian menestyneimpiä jääkiekkoilijoita. Puolustaja on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, joka on pelannut NHL:ssä lähes 700 ottelua. Maajoukkueen paidassa Määttä on pelannut niin olympialaisissa, World Cupissa kuin aikuisten ja nuorten MM-kisoissakin.