ComeOn

Leijonien viimeinenkin kisapassi leimattiin tiistaina, kun Waltteri Merelä lisättiin myös virallisesti osaksi MM-joukkuetta. Merelä on ensimmäistä kertaa käytettävissä keskiviikkona, kun Suomi kohtaa Ranskan.

Suomen MM-joukkueen mukana läpi MM-kisojen treenannut Waltteri Merelä saattaa päästä keskiviikkona vetämään uransa ensimmäiset piirrot arvokisajäähän keskiviikkona, kun Leijonat kohtaa Ranskan. Merelän kisapassi leimattiin tiistaina, joten hyökkääjä on nyt normaalisti joukkueen käytettävissä myös otteluissa.

24-vuotias Merelä on kuulunut Leijonien pelaajaryhmään jo Tšekin EHT:stä lähtien, mutta on joutunut odottamaan kisapassinsa leimaamista, kun Leijonissa on odoteltu NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen päättymistä. Dallas Starsin edettyä konferenssifinaaleihin leijonajohdossa todettiin, ettei apuja ole siltä suunnalta enää tulossa, ja näin Merelä sai viimeisen jaossa olleen paikan kisajoukkueesta.

Merelä voitti päättyneellä kaudella Suomen mestaruuden Tapparan riveissä. Runkosarjassa hyökkääjä iski 33 tehopistettä (15+18) 41 otteluun. Pudotuspeleissä tahti kiristyi, sillä ylöjärveläinen nakutti 14 otteluun 14 (8+6) tehopistettä.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi ennen turnauksen alkua Jääkiekon-MM.comin haastattelussa, että Merelä iski Tšekin EHT:llä tiskiin niin kovat näytöt, ettei häntä yksinkertaisesti voinut jättää kisaryhmän ulkopuolelle, vaikka tarjolla olisi ollut meriiteiltään kovempiakin pelaajia.

– Waltteri Merelä tuli mukaan suoraan Liigan finaaleista ja oli mukana vain viikon, mutta pelasi niin hyvin, että hänet oli pakko ottaa joukkueeseen, Lehtinen sanoi.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes