Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue Pekingin talviolympialaisiin on määrä julkaista ensi viikon torstaina. Nyt KHL-seura Salavat Julajev Ufa on kuitenkin paljastanut, että seuran kolme suomalaispelaajaa on valittu Leijonien olympiajoukkueeseen.

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti viime viikolla, että sekä miesten että naisten maajoukkueet Pekingin olympialaisiin julkaistaan 20. tammikuuta. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen ovat tiettävästi pyytäneet, että valittujen pelaajien seurat pitäisivät valinnat salassa viralliseen julkistukseen saakka.

Nyt KHL:ssä pelaava Salavat Julajev Ufa meni kuitenkin eilen omin päin julkaisemaan ensimmäiset Leijonien olympiapelaajat. Seura tiedotti Twitter-tilillään, että joukkueen hyökkääjät Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen on kutsuttu Suomen  maajoukkueen mukaan Pekingiin.

Kolmikko on pelannut Ufassa pitkään samassa ketjussa, vaikka tällä kaudella toimiva koostumus onkin muutamaan otteeseen hajotettu. Hyökkääjätrio on pelannut yhdessä myös Suomen maajoukkueessa. Granlundin, Mannisen ja Hartikaisen paikkaa olympialaisissa pidettiin monissa spekulaatioissa suhteellisen varmana jo ennen Ufan päivitystä.

Ufa ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi olympiasalaisuuden rikkoneeksi KHL-seuraksi. Pian kilpailijansa päivityksen jälkeen myös Sibir Novosibirsk julkaisi Twitter-tilillään kolmen seurasta Pekingin olympialaisiin valitun pelaajan nimen. Näiden joukossa oli myös Harri Säteri, josta tuli näin neljä tiedossa oleva pelaaja Leijonien olympiajoukkueessa.

Vain hetkeä myöhemmin myös Neftekhimik Nizhnekamsk liittyi julkistustalkoisiin. Seura jakoi Twitteriin päivityksen, jossa se paljasti Frans Tuohimaan valinnasta Pekingin olympialaisiin.

Kun viralliseen olympiajoukkueen julkistustilaisuuteen on melkein viikko aikaa, on Leijonien olympiajoukkueesta siis tiedossa jo viisi pelaajaa. Suomen Jääkiekkoliitto ei luonnollisesti ole valintoja vahvistanut, mutta jokaisen esiintymistä Pekingin olympiajäillä voitaneen pitää tässä kohtaa suhteellisen varmana.