Suomi ja Ruotsi kohtasivat perjantai-iltana Nordic Cupin ottelussa Mikkelissä. Tasainen ottelu ratkesi Ahti Oksasen jatkoajalla iskemään maaliin.

Leijonat kohtasi Ruotsin toisen kerran peräkkäin perjantaina Mikkelissä pelatussa Nordic Cupin ottelussa. Päivää aiemmin joukkueet olivat kohdanneet Jyväskylässä, jossa Tre Kronor kylvetti Leijonia pahemman kerran napaten ottelusta 4-0 voiton.

Perjantaina Leijonat palasi kuitenkin voittojen tielle kaataen vastustajansa jatkoajan jälkeen 2-1. Ottelun avausmaalin iski jo viiden minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi. Suomi oli ottelussa pitkiä pätkiä niskan päällä, mutta ei onnistunut konvertoimaan hallintaansa maaleiksi, mikä kostautui kolmannen erän puolivälissä, kun Tim Heed toi Ruotsin tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla sankariksi nousi kotiyleisön iloksi Ahti Oksanen, joka ohitti Filip Larssonin, kun jatkoaikaa oli jäljellä alle minuutti. Niinpä voitot Suomessa pelatuista harjoitusotteluista menivät tasan 1-1.

Ottelu oli samalla Jukka Jalosen viimeinen Leijonien päävalmentajana kotikentällä. Jalonen jättää tehtävänsä toukokuussa Tšekissä pelattavien MM-kisojen jälkeen.

–  Kyllä se on aina ihan eri asia voittaa kuin hävitä, Hieno voittaa jatkoajalla ja päättää oma ura Suomessa tuollaisen peliin, kolme maailmanmestaruutta päävalmentajana voittanut Jalonen sanoi Jääkiekkoliitolle.

Leijonat matkustaa seuraavaksi Ruotsiin, missä se kohtaa Tre Kronorin ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Suomi – Ruotsi 2-1 ja. (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)