Velobet

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut 2023 pidettiin Kanadassa, Halifaxissa ja Monctonissa, 26. joulukuuta 2022 – 5. tammikuuta 2023. Turnauksen voitti Kanada, joka kukisti loppuottelussa Tšekin jatkoajalla 3-2. Kulta oli Kanadalle historiallinen 20. voitto. Hopeaa otti Tšekki, ja pronssia Yhdysvallat, joka voitti pronssiottelussa Ruotsin​​.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Kanadan hyökkääjä Connor Bedard, joka voitti myös maali- ja pistepörssin tehoin 9+14=23. Bedardista tuli samalla eniten yhdessä U20 MM-turnauksessa pisteitä iskenyt kanadalainen kautta historian​​. Ottelut pelattiin kahdessa eri areenassa: Halifaxin Scotiabank Centressä, jonka kapasiteetti on 10 595, ja Monctonin Avenir Centressä, jonka kapasiteetti on 8 800​​. Turnauksessa oli kansainvälinen joukko tuomareita, mukaan lukien edustajat Kanadasta, Ruotsista, Slovakiasta, Saksasta, Suomesta, Yhdysvalloista, Tšekistä ja Sveitsistä​​.

Kymmenen joukkuetta osallistui turnaukseen, jotka jaettiin kahteen lohkoon. Lohko A:ssa pelasivat Kanada, Ruotsi, Tšekki, Saksa ja Itävalta, kun taas Lohko B:ssä olivat Yhdysvallat, Suomi, Sveitsi, Slovakia ja Latvia​​. Alkusarjassa Tšekki sijoittui Lohko A:n kärkeen ja Yhdysvallat Lohko B:n​​.

Pudotuspeleissä Kanada eteni finaaliin voittamalla Slovakian puolivälierissä jatkoajan jälkeen ja Yhdysvallat välierissä maalein 6-2. Tšekki puolestaan eteni finaaliin kaatamalla ensin Sveitsin ja sitten välierissä Ruotsin. Suomi putosi jo puolivälierissä hävittyään Ruotsille 2-3​​. Pistepörssissä Connor Bedardin lisäksi kärkipaikoilla olivat Yhdysvaltojen Logan Cooley ja Jimmy Snuggerud sekä Kanadan Joshua Roy ja Logan Stankoven​​.


Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs