Jääkiekon nuorten MM-kisat ovat kiekkomaailman vuosittainen huippukohokohta, jossa alle 20-vuotiaiden maajoukkueet kamppailevat maailmanmestaruudesta. Vuoden 2022 kisoissa oli jälleen nähtävissä nuorten lahjakkuuksien taitoja ja tahtoa voittaa. Tämä artikkeli syventyy vuoden 2022 nuorten MM-kisoihin, joissa uuden sukupolven tähdet loistivat ja yksi joukkue nousi ylitse muiden.

Turnauksen voittaja

Vuoden 2022 nuorten MM-kisat pidettiin Edmontonissa, Albertassa, Kanadassa, ja loppuottelussa kohtasivat Suomi ja Kanada. Ottelu oli tiukka ja täynnä jännitystä, mutta lopulta Kanada voitti mestaruuden jatkoajalla maalein 3-2. Voitto oli Kanadalle jo 19. nuorten MM-kisojen historiassa.

Finaali

Loppuottelu pelattiin 5. tammikuuta Rogers Placella, Edmontonissa. Kanada meni ottelussa 2-0 johtoon, kun Joshua Roy ja William Dufour iskivät maalit ensimmäisen erän puolivälissä ja toisen erän alussa. Suomi tuli kuitenkin tasoihin Aleksi Heimosalmen ja Joakim Kemellin kolmannen erän maaleilla. Jatkoajalla Kanadan Kent Johnson kuitenkin onnistui ohittamaan Suomen maalilla torjuneen Juha Jatkolan, mikä ratkaisi ottelun Kanadan hyväksi.

Välierät ja pronssiottelu

Suomi voitti omassa välierässään Ruotsin, joka pääsi kuitenkin mitaleille voittamalla pronssiottelussa Tsekin. Tsekki oli yllättänyt puolivälierissä Yhdysvallat, mutta hävisi välierässä Kanadalle.

Turnauksen parhaat pelaajat

Kanadan Mason McTavish valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja hänelle myönnettiin myös turnauksen arvokkain pelaaja -palkinto. McTavish voitti turnauksen pistepörssin iskettyään seitsemään otteluun kahdeksan maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Suomen Kasper Puutio valittiin parhaaksi puolustajaksi ja Ruotsin Jesper Wallstedt parhaaksi maalivahdiksi.

Vuoden 2022 nuorten MM-kisoissa nähtiin jälleen kerran loistavaa jääkiekkoa ja tulevaisuuden tähtiä. Kanada osoitti joukkueena sisukkuutta ja taitoa, mikä kruunattiin maailmanmestaruudella. Turnaus tarjosi jännitystä, yllätyksiä ja pettymyksiä, ja jää jälleen osaksi jääkiekon nuorten MM-kisojen rikasta historiaa.