Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen lohkovaihe on ohi. Tämä tarkoittaa, että puolet puolivälieräjoukkueista sekä jatkokarsintojen otteluparit ovat nyt tiedossa. Mutta kuinka Pekingin olympialaisten puolivälierät pelataan? Puolivälieräparit määräytyvät arvan perusteella, ja Suomi kohtaa puolivälierissä joko Tšekin tai Sveitsin keskiviikkona klo 15:30 Suomen aikaa.

Sunnuntain neljä ottelut toivat Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen lohkovaiheen päätökseensä. A-lohkon voittanut USA, B-lohkon voittanut Venäjä ja C-lohkon voittanut Suomi selvittivät tiensä suoraan turnauksen puolivälieriin. Myös Ruotsi eteni suoraan puolivälieriin turnauksen parhaana lohkokakkosena.

Tiistaina pelataan olympiaturnauksen jatkokarsinnat, joissa selviävät puolivälierän neljä muuta joukkuetta. Lohkosta suoraan puolivälieriin selvinneet joukkueet on asetettu neljän puolivälieräottelun kotijoukkueiksi, eivätkä voi siis kohdata toisiaan.

Suomi kohtaa keskiviikon puolivälierissä voittajan Tšekin ja Sveitsin välisestä ottelusta. Arpaonni ei ollut Leijonille suosiollisin mahdollinen, sillä Suomi olisi voinut saada vastaansa myös voittajan ottelupareista Tanska – Latvia ja Slovakia – Saksa.

Tšekki ja Sveitsi ovat pelanneet jo kertaalleen toisiaan vastaan tässä turnauksessa. Tuolloin Tšekki oli parempi rankkarikisan jälkeen 2–1.

Kuinka Pekingin olympialaisten karsintaottelut pelataan?

Jokaisen karsintaottelun voittaja etenee puolivälieriin. Häviävän joukkueen olympiturnaus päättyy tähän. Kaikki karsintaottelut pelataan tiistaina. Kaikki ajat ovat Suomen aikaa.

Ottelu 1:
Slovakia – Saksa
06:10

Ottelu 2:
Tanska – Latvia
06:10

Ottelu 3:
Tsekki – Sveitsi
10:40

Ottelu 4:
Kanada – Kiina
15:10

Kuinka Pekingin olympialaisten puolivälierät pelataan?

Kaikki puolivälierät pelataan keskiviikkona. Kaikki ajat ovat Suomen aikaa.

Puolivälierä 1:
USA – Karsintaottelun 1 voittaja
06:10

Puolivälierä 2:
Venäjä – karsintaottelun 2 voittaja
08:00

Puolivälierä 3:
Suomi – karsintaottelun 3 voittaja
10:40

Puolivälierä 4:
Ruotsin – karsintaottelun 4 voittaja
15:30