ComeOn

Yksi Liigan lahjakkaimmista maalivahdeista Nick Malik on kertonut jättävänsä vuodenvaihteessa pelattavat nuorten MM-kisat kokonaan väliin. Nuorukainen uskoo, että kisojen takia hän olisi voinut menettää asemansa KooKoon ykkösmaalivahtina.

Liigassa upeita otteita KooKoon maalinsuulla esittänyt tšekkiläinen Nick Malik kertoo tehneensä kovan ratkaisun ja vetäytyneensä nuorten MM-kisoista.

– En halua hylätä maajoukkuetta ja pyysin poisjääntiäni anteeksi. Uskon, että urani kannalta on kuitenkin parempi keskittyä tässä vaiheessa seurajoukkueeseeni. Jos lähtisin MM-kilpailuihin, olisin poissa suurinpiirtein puolitoista kuukautta. KooKoo joutuisi hankkimaan tilalleni korvaavan maalivahdin. Se saattaisi muuttaa asemaani joukkueessa.

Malikin mukaan myös muut asiat painoivat päätöksen taustalla

– Kauden alusta lähtien en ole pystynyt nukkumaan kunnolla. Asetin tavoitteekseni nousta ykkösmaalivahdiksi, mutta kun se lopulta kävi toteen, en ollut uskoa sitä. Urani on vihdoin oikeilla raiteilla ja se tuntuu hyvältä.

– Ajattelin, että päätökseni saattaa nostattaa tunteita. Keskustelin joukkueenjohdon, sekä valmennuksen kanssa ja he kunnioittivat päätöstäni täysin. Keskusteluyhteytemme pysyi hyvänä koko ajan ja he arvostivat, että ilmoitin asiasta hyvissä ajoissa. Olen iloinen, että draamalta vältyttiin.

Malik on aiemmin kertonut, että hän on todella iloinen voidessaan pelata Suomessa, jossa hänen on annettu kehittyä rauhassa. Miehen isä on kuuluisa entinen NHL-pelaaja Marek Malik ja Tšekissä Nick on joutunut kuuntelemaan ihmisten mielipiteitä siitä, että isän taalajäillä tekemät miljoonat olisivat auttaneet hänen uraansa.

– Olen iloinen, että pääsin eroon noista ihmisistä. En epäröinyt lainkaan siirtymistä Suomen liigaan, joka on yksi Euroopan parhaista. Elämäni on rauhallista täällä.

Lähde: idnes.cz


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets