ComeOn

Nuorten MM-kisoissa pelattiin eilen vain yksi ottelu, kun USA:n ja Sveitsin välinen kamppailu jouduttiin perumaan koronatartuntojen vuoksi. Connor Bedard teki kanadalaista jääkiekkohistoriaa.

Sveitsi – USA 1-0

Ottelu Sveitsin ja USA:n välillä peruttiin USA:n joukkueessa todettujen koronatartuntojen vuoksi. Sveitsille myönnettiin ottelusta automaattinen 1–0 voitto, kuten sääntöjen mukaan kyseisessä tilanteessa kuuluu tehdä. Myös USA:n ja Ruotsin välinen ottelu tänään on peruutusuhan alla. Jos sekin ottelu peruutetaan, USA joutuu tekemään täyden päivätyön vain pudotuspeleihin päästäkseen.

Itävalta – Kanada 2–11

Kanada painoi taululle tähänastisen turnauksen suurimmat murskalukemat Itävaltaa vastaan. Vaahteralehtipaitojen ylivoimaisuudesta ei ollut epäselvyyttä, sillä Kanada laukoi ottelusta jopa hurjat 64 kertaa.

Kent Johnson rikkoi kuparisen ylivoimalla vain viiden minuutin pelin jälkeen. Seuraavan kolmen minuutin aikana Kanada iski vielä kahdesti Lukas Cormierin ja Logan Stankovenin toimesta. Tämän jälkeen vasta 16-vuotias Connor Bedard alkoikin pyörittää omaa showtaan. Huippulupaus iski ensimmäiseen erään vielä kaksi maalia ja vei Kanadan ensimmäiselle erätauolle 5–0 johdossa. Toisen erän alkuun Bedard täydensi hattutemppunsa hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Itävalta onnistui vielä kavennuksessa ennen kuin Kanada jatkoi maalitehtailuaan. Bedard iski vielä yhden maalin, jonka myötä hänestä tuli historian ensimmäinen kanadalainen, joka on iskenyt nuorten MM-kisoissa neljä maalia vain 16-vuotiaana.

Voit lukea kattavamman raportin ottelusta täältä.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders