Naisleijonat hävisi Kanadalle MM-kisojen avausottelussaan torstai-iltana Tanskassa. Kanada siirtyi ottelussa aikaiseen johtoon, mutta Julia Liikala onnistui tasoittamaan pelin nopeasti. Kanada kuitenkin meni tämän jälkeen menojaan ja oli joukkueista selvästi parempi. Suomen murheenkryyni oli ensimmäisen erän jälkeen tylsistynyt ylivoima. Kanada otti ottelussa yhteensä kuusi kahden minuutin jäähyä, mutta Naisleijonat eivät kahdessa viimeisessä erässä onnistuneet rakentamaan ylivoimalla edes kunnon tekopaikkoja.

Petra Niemisen ottelurangaistus synkisti Suomen alun

Ottelu alkoi tasaisesti ja melko varovaisesti. Kolmen minuutin pelin jälkeen Naisleijonat sai ensimmäisen mahdollisuutensa, kun Sarah Nurse kampitti itsensä jäähylle. Ylivoima kuitenkin kuivui kasaan, kun Petra Nieminen osoitti latautumisen menneen yli taklaamalla itselleen ottelurangaistuksen.

Kanada ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Jocelyn Larocque pelasi viivalla poikittain Marie-Philip Poulinille, joka käytännössä kimmotti kiekon Suomen verkkoon Nursen mailan lavan kautta.

Naisleijonat kuitenkin kesti alivoiman ilman useampia takaiskuja ja pääsi heti tasavahvaksi päästyään uudestaan ylivoimalle Nursen otettua ottelun toisen jäähynsä. Suomi käytti tilaisuutensa. Aivan ylivoiman viime sekunneilla Jenni Hiirikoski pelasi kiekon maalille, jossa Susanna Tapani oli ohjaamassa. Ann-Renee Desbiens ei pystynyt vangitsemaan vaikeaa kiekko ja Julia Liikala siirsi reboundin tyhjään verkkoon.

Viisi minuuttia ennen loppua maailman parhaisiin pelaajiin kuuluva Poulin vei Kanadan uudestaan johtoon. Hyökkääjä nousi laidan lähettyviltä Suomen alueelle ja lähetti tarkan laukauksen ohi Anni Keisalan räpylän. Erän lopussa Suomi sai vielä rangaistuslaukauksen, mutta Desbiens torjui Kiira Yrjäsen taidokkaan yrityksen upeasti.

Toinen erä Kanadan hallintaa

Kanada tuli toisen erän alkuun vahvana ja pääsikin heti erän alussa huippupaikoille. Keisala kuitenkin piti Suomen maalin päässä. Toinen erä eteni melko tasaisissa merkeissä, eikä todella vaarallisia maalipaikkoja nähty kummassakaan päässä.

Kolmentoista minuutin pelin jälkeen Kanada kuitenkin kasvatti johtoaan. Ronja Savolainen menetti kiekon huolimattomalla pelaamisella omalla alueellaan. Kanada toimitti kiekkoa nopeasti maalille ja Keisala torjui eteensä. Savolaisen synkkä hetki musteni entisestään, kun hän hävisi maalineduskamppailun täysin Meaghan Mikkelsonille, joka iski kiekon Suomen maaliin.

Maalin jälkeen peli kääntyi täysin Kanadalle ja Suomi oli hätää kärsimässä. Kanada ei kuitenkaan onnistunut tekemään lisämaaleja. Pari minuuttia ennen loppua Naisleijonat sai mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun Sarah Potomak taklasi itsensä jäähylle. Ylivoiman paras paikka siunaantui Savolaiselle, joka pääsi jo nokikkain Desbiensin kanssa, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Hetkeä myöhemmin Keisala nollasi Kanadan ylivoimahyökkäyksen.

Kanada otti erän loppuun vielä toisen jäähyn, ja Suomi pääsi lähtemään kolmanteen erään ylivoimalla.

Suomelle tarjottiin mahdollisuuksia, mutta ylivoima oli tehotonta

Naisleijonat ei onnistunut käyttämään erän alun ylivoimaansa hyödykseen. Hetkeä myöhemmin asetelmat kääntyivät, kun Julia Liikala otti kampituksesta kahden minuutin jäähyn. Myös Kanada jäi ylivoimallaan nollille. Rikkonaisuus kuitenkin jatkui, ja seuraavaksi oltiinkin Suomen ylivoimalla.

Tälläkin kertaa ylivoima oli tulokseton, mutta erän puolivälissä mahdollisuuksia tuli lisää, kun Mikkelson hankki itselleen jäähyn. Naisleijonat ei kuitenkaan saanut ylivoimaansa käyntiin ollenkaan.

Erän lopussa Kanada kontrolloi peliä todella fiksusti, eikä antanut Suomelle mahdollisuutta kirivaiheen käynnistämiseen. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Naisleijonat sai kuitenkin aloituksen Kanadan päätyyn ja pääsi ottamaan kentälle kuudennen kenttäpelaajan. Kiri ei silti käynnistynyt vieläkään, sillä Kanada rankaisi tyhjään maaliin saman tien.

Suomi – Kanada 1–4

1. erä
07:38 Sarah Nurse (Marie-Philip Poulin, Jocelyn Larocque) 0-1 (YV)
12:07 Julia Liikala (Susanna Tapani, Jenni Hiirikoski) 1-1 (YV)
14:51 Marie-Philip Poulin (Sarah Nurse, Jocelyn Larocque) 1-2

2. erä
33:01 Meaghan Mikkelson (Ella Shelton, Sarah Fillier) 1-3

3. erä
58:28 Blayre Turnbull (Emily Clark) 1-4 TM