Pekingin olympialaisiin valittu miesten jääkiekkomaajoukkue lähti tänään kohti Kiinaa. Joonas Kemppainen ei kuitenkaan noussut muun joukkueen kanssa Pekingin koneeseen, sillä keskushyökkääjä joutuu jättämään olympialaiset väliin koronatartunnan vuoksi. Hänen tilalleen Leijonien joukkueeseen nousee Joonas Nättinen.

Leijonien joukkue kokoontui viikonlopun aikana Vierumäelle kuplaolosuhteisiin. Vierumäeltä matka jatkui tiistaina Helsinki-Vantaan lentokenttähotelliin. Lento Pekingiin lähti keskiviikkona klo 18:00.

Suomen olympiajoukkueeseen valittu Joonas Kemppainen ei kuitenkaan noussut samaan koneeseen muun joukkueen kanssa. SKA Pietarin keskushyökkääjä joutuu jättämään Pekingin olympialaiset väliin koronatartunnan vuoksi, Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona.

Liiton tiedotteesta ei käynyt ilmi, oliko Kemppainen ollut muiden pelaajien kanssa koolla Vierumäellä. Myöskään Jukka Jalonen ei ottanut tähän asiaan kantaa sunnuntaina järjestetyssä mediatilaisuudessa. Jalonen kertoi vain, että koolla on ”joukkueellinen pelaajia”, menemättä sen tarkemmin pelaajien nimiin.

Kemppaisen tilalle Pekingin olympiajoukkueeseen on nostettu Joonas Nättinen. KHL:ssä Severstal Tšerepovetsissa pelaava keskushyökkääjä matkaa näin ensimmäiseen aikuisten arvoturnaukseensa.

Nättinen on iskenyt tällä kaudella KHL:ssä 19 (9+10) tehopistettä 43 otteluun. Jääkiekkoliitto ei kertonut, lähtikö Nättinen kohti Pekingiä jo samalla koneella muun joukkueen kanssa.

Myös Leijonien olympiajoukkueeseen kuuluva Toni Rajala jäi muusta joukkueesta poiketen Suomeen. EHC Biel-Biennessä pelaava Rajala altistui koronalle viikonloppuna Sveitsissä, ja jää varotoimenpiteenä sivuun joukkueen toiminnasta. Rajalalla ei mitä ilmeisimmin ole todettu koronatartuntaa.

Rajalan tilalle ei ole kuitenkaan nimetty toista pelaajaa, sillä Suomen joukkueenjohto toivoo, että parkanolainen voi edelleen osallistua Pekingin olympialaisiin. Seuraava mahdollinen lento Helsingistä Pekingiin lähtee maanantaina 7.2.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa ensi viikon torstaina Slovakiaa vastaan. Sen jälkeen joukkue kohtaa perjantaina Latvian ja sunnuntaina Ruotsin.