ComeOn

Suomi hävisi naisten MM-kisojen puolivälierässä Tšekille maalein 1–2. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Naisleijonat on jäänyt MM-kisojen mitalipelien ulkopuolelle. Jenni Hiirikoski ei halunnut jättää sijaa selittelyille, vaan otti tappion omaan piikkiinsä.

Ottelu ratkesi Jenni Hiirikosken henkilökohtaiseen virheeseen jatkoajalla. Puolustaja antoi oman maalinsa edessä pahan harhasyötön, jonka seurauksena Daniela Tejralova pääsi nokikkain Suomen maalivahdin Anni Keisalan kanssa. Suomen kapteeni otti tappion tyylipuhtaasti omaan piikkiinsä.

– Minun virheeseeni tämä kaatui, Hiirikoski totesi ottelun jälkeen.

Kaikkea lokaa ei voi kuitenkaan kaataa Naisleijonien kapteenin niskaan. Suomi oli koko ottelun todella vaisu, ja antoi itse Tšekille mahdollisuuden hallita pelin kulkua. Etenkin ensimmäisessä erässä Tšekki vei peliä välillä miten tahtoi.

Kolmannessa erässä maalin takaa-ajoasemassa pelannut Suomi paransi omaa peliään, mutta ei onnistunut maalinteossa kuin kertaalleen. Pelitapahtumiin nähden tasatulos 60 minuutin jälkeen oli varsin oikeutettu, vaikka Naisleijonat oli lähtenyt otteluun täysin ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

– Kyllä Tšekki oli juuri niin vahva kuin ajateltiin. Ei vain itse saatu paikoista sisään. Mielestäni pystyttiin pelaamaan nousujohteisesti, mutta se ei tänään riittänyt, todella pettyneen kuuloinen Hiirikoski sanoi jääkiekon-mm.comille.

Kärkipelaajat eivät yltäneet tasolleen

Naisleijonien turnaus oli jo ennen kohtalokasta puolivälierää sujunut hyvin ailahtelevissa merkeissä. Etenkin joukkueen ykkösviisikon Michelle KarvinenSusanna TapaniPetra Nieminen – Hiirikoski – Ronja Savolainen peli oli ajoittain todella hukassa. Ykkösnyrkki on iskenyt turnauksessa tähän asti vain neljä maalia. Ylivoimalla kärkiketju ei onnistunut kertaakaan huolimatta 18 yrityksestä. Suomen ylivoima on ollut turnauksen kolmanneksi huonointa.

– Ei ole tullut sitä tulosta, mikä on ollut hakusessa, Hiirikoski totesi.

– Yritystä on kuitenkin ollut. Siitä ei voi syyttää. Isomman analyysin paikka on sitten turnauksen jälkeen.

Kohuilla ei vaikutusta

Oman lisämausteensa soppaan tuovat kohut, joiden keskipisteenä Naisleijonat on pyörinyt koko turnauksen. Ensin Tapani jätti alkusarjan USA-ottelun väliin ystävänsä häiden takia, sitten joukkueen kakkosmaalivahti Meeri Räisänen hyllytettiin väitetysti Twitter-päivityksen takia.

Kumpikin tapaus aiheutti mediassa ja somessa melkoisen mylläkän. Hiirikoski ei kuitenkaan halunnut mennä sen taakse, että kohut olisivat vaikuttaneen joukkueen keskittymiskykyyn.

– Ihan turha keksiä mitään selityksiä. Kun katson peiliin, sieltä löytyy syy, minkä takia olemme tässä, niukkasanainen kapteeni sanoi Ylelle pelin jälkeen.

Turnaus jatkuu vielä

Huolimatta puolivälierätappiosta Naisleijonien turnaus jatkuu vielä. Naisten MM-kisoissa puolivälierät hävinneet joukkueet pelaavat keskenään sijoitusottelut, joiden voittaja ansaitsee MM-kisojen viidennen sijan. Saavutus on sikäli merkittävä, että sijoitusotteluiden voittaja pääsee seuraavaksi vuodeksi MM-kisojen A-lohkoon, mikä tietää varmaa paikkaa pudotuspeleissä ja turvaa putoamiselta.

Suomi kohtaa ensimmäisessä sijoitusottelussa Unkarin klo 13:00 Suomen aikaa lauantaina. Jos Naisleijonat voittaa oman ottelunsa, kohtaa se sunnuntaina joko Ruotsin tai Japanin ottelussa, joka määrittää viidennen sijan kohtalon.

Siinä missä muille joukkueille viides sija olisi aidosti hieno saavutus, on Suomelle sijoitusotteluihin joutuminen lähinnä häpeällistä. Pelillisen panoksen sijasta sijoitusottelut ovat Naisleijonille ennen kaikkea paikka kasvojen pesuun.

– Kyllä me kunnialla kannetaan leijonapaitaa. Se ylpeys lähtee siitä, että taistellaan niin paljon, kun tästä porukasta lähtee. Parasta mahdollista sijoitusta lähdetään hakemaan, Hiirikoski toteaa.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes