Velobet

Jukka Jalosen suosima pelifilosia on jo pitkään herättänyt ihailua asiantuntijapiireissä. Ei ole sattumaa, että kyseessä on yksi Suomen historian arvostetuimmista, sekä menestyneimmistä valmentajista.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen peli-ideologia näkyi jo 2000-luvun alussa, kun mies valmensi HPK:ta. Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen kehuu Jalosen pelisysteemiä varauksetta.

– Pelitapa ottaa vastustajalta vahvuuksia pois ja iskee heikkouksiin. Jalonen myös ymmärsi, että kurinalaisuudella on suuri merkitys yksittäisissä peleissä. Miten pystytään pelaamaan aggressiivisesti ja olemaan silti jäähyttömiä, tai miten kiekonmenetysten jälkeen reagoidaan. Viisikon tiiviys hyökätessä ja puolustettaessa ei ole reagointia vaan ennakointia. Parasta on se, että kaikki pelaajat ymmärtävät saman tien, mitä Jukka ajaa takaa.

Lehkonen uskoo, että Jalosella on tällä hetkellä noin kaksi joukkueellista pelaajia, joista lopulliset olympiavalinnat tehdään. Hienosti Moskovan EHT-turnauksessa toiminut ykkösketju Markus Granlund, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen nousee korkealle Lehkosen papereissa. Kokenut kiekkomies tietää, että ylivoiman merkitys on valtava myös olympiakarkeloissa.

– Suomi pystyy tuolla pelisysteemillä hallitsemaan jäähytilastoja niin, että vastustaja on enemmän jäähyllä. Ykkösylivoiman merkitys on valtava. Prosessi varmasti nopeutuu Jalosella, kun on tällainen ketju, joka pystyy tuottamaan laadukkaita maalipaikkoja ylivoimalla. Varmasti hän miettii, onko tässä sellainen sapluuna. Se helpottaisi muun joukkueen rakentamista.

Granlundin johtaman vitjan lisäksi Lehkonen poimii myös muutamia muita vahvoja kisaehdokkaita.

– Jukka haluaa kestäviä ja jalkavia pelaajia hyökkäykseen ja puolustukseen suoritusvarmoja pakkeja. Esimerkiksi Juuso Hietanen oli loistava pelaaja Moskovan EHT-turnauksessa. Eikä taida olla ketään, joka ei tykkäisi Atte Ohtamaasta. Maalivahdeista Harri Säteri ja Jussi Olkinuora.He saavat aika hyvin koppeja kiinni ja niitä mitä eivät saa, pystyvät potkimaan kulmiin.

– En kauheasti väheksyisi Leo Komarovia enkä Valtteri Filppulaa. Jukka arvostaa kokemusta, matemaattista pelaamista ja pukukopin johtajuutta.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders