ComeOn

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2023 pelattiin perjantain ja lauantain välisenä yönä vain kaksi ottelua. Slovakia jätti Latvian nollille ja nosi taistelemaan oman lohkonsa voitosta. Latvian lohkovaihe puolestaan päättyi jumbosijaan ja karsintasarjaan. A-lohkon ainoassa ottelussa Saksa voitti Itävallan ja varmisti pudotuspelipaikkansa. Myös Itävallan kohtalona oli jäädä lohkojumboksi. Joukkue kohtaa Latvian karsintasarjassa, jonka voittaja saa jatkaa MM-kisoissa myös ensi kaudella.

Slovakia – Latvia 3-0

Slovakia aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopussa, kun Alex Ciernik pääsi iskemään ylivoimamaalin kovan maalinedushässäkän päätteeksi. Toisessa erässä Latvia nousi pelin päälle ja ohjasi peliä jatkuvasti Slovakian päätyyn, mutta ei onnistunut ohittamaan lopulta nollapelin pelannutta Adam Gajania. Ja kun Latvia ei omista paikoistaan osunut, Slovakia rokotti. Kolmannen erän puolivälissä huippulupaus Simon Nemecin rannelaukaus painui Latvian maaliin ja erän lopussa Filip Mesar viimeisteli loppulukemat tyhjiin. Slovakia nousi voitolla B-lohkon toiseksi, ja voi voittaa koko lohkon, jos se onnistuu kaatamaan Sveitsin, eikä Suomi voita USA:ta. Latvia puolestaan joutuu karsimaan paikastaan pääsarjassa.

Saksa – Itävalta 4-2

Itävalta pelasi lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan turnauksen parhaan pelinsä, mutta se ei riittänyt Saksaa vastaan. Philipp Krening löi ottelun alkutahdit ensimmäisen erän lopussa oman vetonsa irtokiekosta ja Leon van der Linde tuplasi Saksan johdon heti toisen erän alkuun terävällä rannelaukauksella. Hetki maalin jälkeen Itävallalle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Jonas Dobnig ei onnistunut yrityksessään. Hetkeä myöhemmin Saksa rokotti, kun Thomas Heigl sai loistavan syötön Itävallan maalin eteen, eikä erehtynyt. Itävalta tuli vielä kahden maalin päähän ennen vaiherikkaan toisen erän puoltaväliä, mutta Saksa kuittasi maalin viisi minuuttia myöhemmin, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Dobnig onnistui vielä maalinteossa kolmannen erän alussa, mutta se jäi laihaksi lohduksi Itävallalle, joka joutuu putoamiskarsintaan. Saksa puolestaan varmisti voitolla paikan pudotuspeleissä.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets