Jääkiekon naisten MM-kisat 2023 pelataan toista kertaa kolmen vuoden sisään Kanadassa. Vuonna 2021 maailmanmestaruudesta kamppailtiin Calgaryssä. Nyt turnausta emännöi Suur-Toronton alueella sijaitseva Brampton. Vuoden 2023 naisten MM-kisat päästän pelaamaan normaalilla paikallaan huhtikuussa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Jääkiekon naisten MM-kisat 2023 järjestetään 5.–16. huhtikuuta. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto julkaisi kisapäivät torstaina lähettämässään tiedotteessa.

Turnaus palaa nyt normaalille paikalleen huhtikuuhun jopa kolmen vuoden tauon jälkeen. Tänä vuonna naisten MM-kisat pelattiin elokuussa keväällä pelattujen olympialaisten takia. Viime vuonna turnaus puolestaan siirtyi alkusyksyyn Kanadan tiukkojen koronarajoitusten takia. Vuonna 2020 naisten MM-kisoja pelattu pandemian takia ollenkaan.

Edelliset huhtikuussa järjestetyt jääkiekon naisten MM-kisat olivat vuonna 2019 Suomessa pelatut kisat, joissa Naisleijonat selvisi upeasti historiansa ensimmäiseen MM-finaaliin.

Naisten MM-kisat järjestetään nyt Kanadassa toisen kerran kolmen vuoden sisään ja seitsemännen kerran 2000-luvulla. Suur-Toronton alueella naisten maailmanmestaruudesta ei kuitenkaan ole pelattu vuoden 2000 jälkeen.

Brampton on yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki aivan Toronton kyljessä ja yksi Kanadan nopeimmin kasvavista kaupungeista.

Turnauksen A-lohkossa pelaavat emäntämaa ja hallitseva maailmanmestari Kanada, USA, Tšekki, Sveitsi ja Japani. Kaikki A-lohkon joukkueet jatkavat pudotuspeleihin. Heikommin sijoitetussa B-lohkossa puolestaan pelaavat Ruotsi, Suomi, Unkari, Saksa ja Ranska. Naisleijonat pelaa B-lohkossa ensimmäistä kertaa koskaan todella heikosti sujuneiden vuoden 2022 MM-kisojen takia.

Vuoden 2023 naisten MM-kisojen otteluohjelma ja tietoa lipunmyynnistä julkaistaan tammikuun aikana.

”Kanadan Jääkiekkoliitto on ylpeä päästessään järjestämään jääkiekon naisten MM-kisat 2023 yhdessä Ontarian naisten jääkiekkoliiton kanssa, ja me odotamme innolla sitä, että pääsemme toivottamaan fanit tervetulleiksi Bramptoniin huhtikuussa, kun maailman parhaat naispelaajat kokoontuvat tänne pelaamaan. Tämän turnauksen perintö on otteluiden tuloksia suurempi, ja toivomme, että se inspiroi seuraavaan sukupolven tyttöpelaajia seuraamaan unelmiaan ja näyttämään, että hekin voivat jokin päivä kantaa vaahteralehtipaitaa”, Kanadan Jääkiekkoliiton nais- ja tyttökiekon johtaja Marin Hickox sanoi IIHF:n tiedotteessa.