Velobet

Suomen Jääkiekkoliitto vaatii, ettei Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueiden anneta enää osallistua mihinkään kansainväliseen jääkiekkotoimintaan.

Suomen Jääkiekkoliitto on käynyt viikonlopun aikana keskusteluja Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisesta kansainväliseen jääkiekkotoimintaan.

Suomen linja on se, että Venäjän aloittama sota Ukrainaa vastaan on täysin tuomittava, ja siksi maa tulee sulkea myös kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Myös Valko-Venäjä tulisi Venäjän liittolaisena sulkea kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Suomi ei myöskään aio pelata näitä maita vastaan missään yhteydessä.

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen Jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Seuraavat jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomessa toukokuussa. Ottelupaikkakuntina toimivat Helsinki ja Tampere. Helsingin venäläisomistuksessa olevan Hartwall Arenan käytöstä MM-kisojen otteluareenana on kuitenkin herännyt kysymyksiä. Viime viikolla Jääkiekkoliitto päätti jo poistaa areenan katossa roikkuvat Suomen mestaruusviirit ja jäädytetyt Leijona-paidat. Myös Hartwall on ilmoittanut, että se yrittää päästä eroon hallin sponsorisopimuksestaan.

MM-kisojen siirtämisestä pois Hartwall Arenalta ei ole kuitenkaan vielä uutisoitu. Turnauksen toinen otteluareena on Tampereen Nokia Arena.

Maanantaina Jääkiekkoliitto kuitenkin tiedotti, että vallitseva tilanne tulee vaikuttamaan myös MM-kisojen järjestelyihin. Liiton vaatimus siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle nimittäin tarkoittaa myös sitä, ettei mailla ole asiaa kevään MM-kisoihin.

– Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Nummela jatkoi.

IIHF kokoontuu tänään neuvottelemaan siitä, miten se aikoo vastata Suomen Jääkiekkoliiton vaatimuksiin ja miten se reagoi vallitsevaan tilanteeseen. Suomen, Ruotsin ja Tšekin Jääkiekkoliitot puolestaan neuvottelevat tänään keskenään siitä, miten EHT:tä jatketaan ilman Venäjää.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets