Seurajoukkuetasolla Ilvestä edustava Leo Lööf on pelikiellossa ensi yönä pelattavassa USA:n ja Ruotsin välisessä ottelussa.

Ruotsi kohtasi jääkiekon nuorten MM-kisoissa Slovakian tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Juniorkronorna voitti ottelun lopulta 3–0, vaikka Slovakia hallitsi isoa osaa pelistä ja voitti laukaukset peräti 48–27. Lopputulos oli jokseenkin epäoikeudenmukainen slovakeille, mutta Ruotsin nollapelin pelannut maalivahti Jesper Wallstedt varmisti täyden pistepotin joukkueelleen.

Ottelu jäi kuitenkin puhuttamaan myös toisesta syystä. Ilvestä edustava Leo Lööf nimittäin ajettiin suihkuun ottelun viimeisen erän puolivälissä. Ruotsin puolustaja taklasi laidan tuntumassa Slovakian Šimon Nemeciä päähän ja tuomittiin saman tien ottelurangaistukseen.

Tänään taklaus oli MM-kisojen kurinpitovaliokunnan käsittelyssä ja Lööf tuomittiin vielä yhden ylimääräisen ottelun pelikieltoon. Ilveksen puolustaja on täten pelikiellossa, kun Ruotsi kohtaa USA:n ensi yönä Suomen aikaa.

Ruotsin päävalmentaja Thomas Montén ei ollut vakuuttunut siitä, että päätös pelikiellosta oli oikein, mutta antoi ottelun tuomareille kuitenkin synninpäästön.

– Uskon, että se (taklaus) osuu ensin rintaan, mutta samaan aikaan on huomioitava, että jos taklaat pienempää pelaajaa edestä, on aina riski osua päähän ja niin se todennäköisesti tulkittiin. He katsoivat tilanteen videolta, joten eiköhän se mennyt oikein, Montén kommentoi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

”Vain voitto merkitsee”

Ruotsin päävalmentaja on kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueen esityksiin turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa, vaikka myöntääkin, että parannettavaa edelleen on.

– Alku on ollut vähän molempia, sanoisin. Venäjä-ottelu oli todella hyvä ja pelasimme hyvän ja tasapainoisen ottelun joka osa-alueella. Eilinen ottelu (Slovakiaa vastaan) oli hieman enemmän vuoristorataa ja annoimme hieman liikaa siimaa, Montén kertoi VMhockey.se -sivustolle.

Joukkueen kapteeni Emil Andrae oli samoilla linjoilla.

– (Venäjää vastaan) koko joukkue pelasi ehjän pelin. Meillä oli energiatasot korkealla ja menimme kaukaloon hyvällä asenteella ja onnistuimme rakentamaan hyvän peliesityksen sen varaan. Pelasimme kurinalaisesti koko 60 minuuttisen ja käytimme ylivoimat hyödyksemme, Andrae kerto VMhockey.se -sivustolle.

– Slovakiaa vastaan, se oli hieman noin (vaikeampaa). Emme oikein saaneet kiekollista peliämme käyntiin. Luulen, että olimme liian passiivisia ja seurasimme peliä sen sijaan, että olisimme ottaneet ohjat. Mutta voitimme, ja kuten sanoin, vain se merkitsee.