Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on varmistanut, että Kiina saa pitää paikkansa jääkiekon miesten olympiaturnauksessa. Kisaisännyydestä huolimatta Kiinan osallistumisen yllä leijaili useita kysymysmerkkejä.

Zürichissä kokoontunut kansainvälisen jääkiekkoliiton komitea tiedotti päätöksestään tiistaina. Kiinan taso on jääkiekossa varsin keskinkertainen, joten maan osallistumisen järkevyyttä pohdittiin pitkään. Muut turnaukseen osallistuvat maat tuovat Pekingiin toinen toistaan nimekkäämpiä tähtisikermiä. Varsinkin jos NHL-pelaajat ovat mukana Yhdysvaltojen koronapandemiatilanteen kiristymisestä huolimatta.

Kiinassa jääkiekko ei ole järin suuressa asemassa, eikä maan materiaali kestä mitenkään vertailua Euroopan huippumaihin, Pohjois-Amerikasta puhumattakaan.

Monikansallisessa KHL:ssä pelaava Kunlun Red Star on joukkue, josta todennäköisesti suurin osa Kiinan maajoukkueen pelaajista tullaan valitsemaan. Red Starissa pelaa useita kaksoiskansalaisuuden omistavia pelaajia, jotka ovat syntyneet Pohjois-Amerikassa. He tulevat luultavasti muodostamaan Kiinan maajoukkueen ytimen  Pekingin olympialaisissa. Näitä ovat muun muassa Mikaël Tam, Victor Bartley, Zach Yuen, Brandon Yip, Luke Rockhart, sekä Cory Kane.

IIHF olikin marraskuussa tarkkailemassa kahta Red Starin KHL-ottelua, joista molemmat joukkue hävisi. Ryhmä on tällä hetkellä itäisen konferenssin 11 sijalla, 36 pelatun ottelun jälkeen. Red Star on pystynyt voittamaan näistä vain 7 ja ryhmän maaliero on peräti 61 osuman verran pakkasella.

Pekingissä Kiina pelaa samassa lohkossa Yhdysvaltojen, Kanadan, sekä Saksan kanssa. Turnauksesta on siis oletettavissa suhteellisen haastavaa isäntäjoukkueen kannalta, mutta jääkiekko saa ainakin runsaasti lisänäkyvyyttä yli 1,4 miljardin asukkaan maassa. Eikä yllätyksen mahdollisuutta voida koskaan sulkea täysin pois.

Lähde: Jatkoaika.com


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes