ComeOn

Kuten useat lähteet jo kertoivat, jääkiekon nuorten MM-kisat on peruttu. Moni pohjoisamerikkalainen toimittaja uutisoi asiasta jo aiemmin illalla, minkä jälkeen myös Ruotsin yleisradio SVT vahvisti tiedon. Nyt myös kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on vahvistanut asian sivuillaan.

Liitto kertoo, että päätyi peruuttamaan turnauksen koronaan erikoistuneen lääkäriryhmän sekä nuorten MM-kisojen lääketieteellisen komitean suosituksista. Omikron-variantin levitessä turnausta ei voitu jatkaa niin, että osallistujien terveys ja turvallisuus olisi voitu taata.

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun yhdellä Venäjän pelaajalle todettu koronatartunta pakotti peruuttamaan tälle illalle suunnitellun Venäjän ja Slovakian välisen ottelun. Jo aiemmin sekä Suomen ja Tšekin että USA:n ja Sveitsin väliset ottelut ehdittiin perua joukkueissa todettujen koronatartuntojen vuoksi.

Pelaajien ja muiden osallistujien terveyden ja turvallisuuden varmistaakseen järjestäjäorganisaatio päätti, että kolmas peruutettu ottelu kahden päivän sisään on liikaa, ja turnaus tullaan perumaan.

– Yhdessä joukkueiden kanssa meillä oli täysi luotto IIHF:n, Albertan terveysviranomaisten ja Kanadan julkisen terveydenhuollon järjestämiin koronatoimiin, kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n presidentti Luc Tardiff kommentoi.

– Koronaviruksen ja Omikron-variantin jatkuva leviäminen pakotti meidät uudelleenarvioimaan toimiamme heti turnaukseen saapumisen jälkeen, jotta pysyisimme leviämisen edellä. Tämä sisälsi päivittäisiä testien ottamisia ja koko joukkueen karanteeneja silloin, kun positiivisia tapauksia todettiin.

– Olemme osallistuville joukkueille sen velkaa, että teemme parhaamme luodaksemme olosuhteet, joiden avulla turnaus saadaan järjestettyä. Valitettavasti tämä ei ollut riittävästi. Seuraavaksi meidän on keskityttävä saamaan pelaajat ja taustahenkilöt kotiin turvallisesti, Tardiff jatkoi.

Kanadan jääkiekkoliiton presidentti Scott Smith ja toimitusjohtaja Tom Renney kommentoivat päätöstä seuraavasti:

– Kanadan jääkiekkoliitto on tehnyt väsymättömästi töitä siitä asti, kun koronapandemia alkoi levitä, jotta voisimme järjestää maailmanluokan kansainvälisen tapahtuman turvallisella ja terveellisellä tavalla. Huolimatta siitä, että olemme yrittäneet kaikkemme ja jatkaneet adaptoitumista ja sääntöjemme vahvistamista, olemme epäonnistuneet tavoitteessamme järjestää vuoden 2022 IIHF:n nuorten MM-kisat ja jakaa mitalit tammikuun 5. päivänä koronapandemiatilanteen muuttumisesta johtuen.

– Pandemian alusta lähtien olemme aina sijoittaneet turnaukseen osallistuvien terveyden ja turvallisuuden korkeaksi prioriteetiksi, ja ottaen huomion positiiviset tapaukset, joita olemme nuorten MM-kisoissa joutuneet kohtaamaan, ymmärrämme ja tuemme päätöstä peruuttaa turnaus. Vaikka tiedämme, että tämä on oikea päätös, olemme pahoillamme kaikkien niiden puolesta, jotka ovat valittu turnaukseen edustamaan omaa maataan ja eivät voi nyt toteuttaa unelmaansa täysimittaisesti.

 


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets