ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Viime yön NHL-kierrokselta saatiin suomalaisittan ikäviä uutisia, kun Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov loukkaantui pahannäköisesti. Vamman vakavuudesta ei ole tässä vaiheessa vielä varmuutta.

Florida Panthersin ja New York Islandersin välisessä ottelussa nähtiin valitettava tilanne, kun Aleksander Barkov loukkaantui. Mies yritti väistää Ilslanders-puolustaja Scott Mayfieldin taklausta, mutta kaksikon polvet osuivat rajusti yhteen. Barkov putosi välittömästi tuskissaan jään pintaan, eikä pystynyt enää jatkamaan ottelua. Kapteeni talutettiin pukukoppiin huoltajien avustuksella, ja Mayfieldille tuomittiin tilanteesta ottelusrangaistus.

Itse peli päättyi Floridan 6-1 murskavoittoon, mutta suomalaisen loukkaantuminen jätti voiton ylle tumman varjon. Kyseessä oli ikävä yhteentörmäys, joka ei näyttänyt tahalliselta. Mukana oli paljon epäonnea, mutta kyseessä oli silti vaarallinen pelaaminen, joten tuomarin päätös oli täysin oikea. Barkovin vasen polvi vääntyi todella pahannäköisesti ja Floridan leirissä varmasti rukoillaan, että kyse ei ole mistään vakavammasta.

Barkov on korvaamaton pelaaja Leijonille – Miten käy olympialaisten?

Suomen maajoukkueen kannalta tilanne on myös erittäin huolestuttava ja Barkovin tilasta pyritään varmasti saamaan tilannepäivitystä niin pian kuin mahdollista. Mies on kenties tämän hetken valovoimaisin suomalaispelaaja ja hänestä on varmasti kaavailtu Leijonien pelillistä johtajaa Pekingin olympialaisissa. Barkovin kahden suunnan pelaaminen, pehmeät kädet ja uskomaton pelisilmä ovat korvaamattomia ominaisuuksia Suomelle. Toivoa todellakin sopii, että loukkaantumisessa on kyse vain pelkästä kolhusta, eikä miehen vamma vaadi pidempää kuntoutusta. Kaikki ymmärtävät, kuinka tärkeästä pelaajasta on kyse.


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins