Kevään 2019 maailmanmestari Jani Hakanpää on noussut tärkeään rooliin Dallas Starsin takalinjoilla. Perusvarmaa puoluspeliä pelaava suomalainen kunnostautui viime yönä myös pisteiden valossa, annettuaan kaksi maalisyöttöä.

Dallas Starsin Jani Hakanpäätä ei varsinaisesti tunneta kiekollisesta pelaamisestaan. Mies pääsi kuitenkin pistetilastoihin perjantain vastaisenä saatuaan syöttöpisteet Jason Robertsonin ja Tyler Seguinin osumiin Columbus Blue Jacketsia vastaan pelatussa ottelussa. Kyseessä oli Hakanpään ensimmäinen kahden pisteen peli NHL:ssä.

Dallas teki ottelussa myös historiaa tehtyään avausmaalin 75 sekunnin kuluessa jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa. Mikään muu joukkue ei ole pystynyt tähän NHL:n historiassa.

– Olemme tietysti olleet todella kuumia otteluiden aluissa. Tänäänkin teimme melkein maalin heti ensimmäisellä minuutilla ja osuma tuli sitten aika nopeasti. Ne (nopeat maalit) ovat olleet meille yhteinen tekijä, samoin ahkera työnteko. Ei siinä muuta. Ahkeraa työntekoa ja hyvää puolustuspeliä. Siitä kaikki lähtee, Hakanpää tuumi.

Starsin päävalmentajan Rick Bownessin mukaan joukkueen pelaajat repivät jo huumoria nopeista avausmaaleista.

– Kaverit jo naureskelivat asialle vaihtopenkillä. Taas tuli toisessa vaihdossa maali. Tietysti aina haluamme nopean avausmaalin. Mielestäni emme antaneet riittävästi painetta avausmaalin jälkeen.

Hakanpää on lunastanut upeasti paikkansa Starsin takalinjoilla – Maailmanmestarin nimi on varmasti mukana olympiajoukkuetta mietittäessä

Hakanpään sopeutumisessa NHL:n vauhtiin huomionarvoista on se, että mies pystyy pelaamaan täysin omilla vahvuuksillaan, eikä hän yritä mitään, mitä ei osaa. Kiekollisten puolustajien aikakaudella Hakanpää on kyennyt nousemaan yhdeksi joukkueensa avainpuolustajista perusvarman oman alueen pelinsä kautta. Hakanpää isokokoinen pelaaja, joka osaa hyödyntää kokoaan, sekä ulottuvuuttaan riistäessään kiekkoa.

Mikään Rasmus Ristolaisen kaltainen pommikone hän ei ole, mutta mies pysyy koko ajan pelin sisällä, tekemättä suuria virheitä. Jos NHL-pelaajat osallistuvat olympialaisiin koronapandemian pahentumisesta huolimatta, Jukka Jalonen tekee varmasti vertailuja juuri Hakanpään ja Ristolaisen välillä.

Lähde: SuomiKiekko