ComeOn

NHL:n vetäytyminen olympialaisista oli suuri pettymys kaikille jääkiekkoa seuraaville ihmisille. Vaikka ratkaisu oli täysin perusteltu, on moni taalaliigan pelaaja ilmaissut tyytymättömyytensä tilanteeseen.

Yksi NHL:n valovoimaisimmista tähtipelaajista Edmonton Oilersin Connor McDavid harmistui muiden tavoin, kun olympialaiset pelataan jälleen ilman maailman parhaita pelaajia. Mies heitti ilmoille hurjan ajatuksen olympiaturnauksen järjestämisestä ensi vuonna.

– Tämä (olympiaturnauksen peruuntuminen NHL-pelaajien osalta) on todella ikävää. Mielestäni meidän on löydettävä keino järjestää parhaiden pelaajien välinen turnaus jossain vaiheessa.

– He siirsivät kesäolympialaisia vuodella eteenpäin, joten ehkä sama tapahtuu myös talvikisojen osalta. Emme voi mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman ainuttakaan parhaiden pelaajien välistä maajoukkueturnausta. Mikäli olympiaturnaus ei toteudu, meidän on keksittävä korvaava keino.

– Olympiaturnaus on tapahtuma, jossa pääset esiintymään todella globaaleille markkinoille. Minulle olympialaiset on urheilun suurin ja tärkein näyttämö. Kaikki haluavat pelata siellä.

McDavid kertoo, että vaikka Kiinan tiukat karanteenisäännöt huolettivat, olisi hän silti matkustanut tilaisuuden tullen Pekingiin. Mies muistutti myös, että koronaprotokolla, koskettaa muitakin urheilijoita, kuin jääkiekkoilijoita.

– Uskon, että koronaprotokollaan liittyvät epäselvyydet huolettavat kaikkia urheilijoita, riippumatta siitä, missä lajissa he kilpailevat. Tämä on selkeästi suuri huolenaihe. Minä olisin kaikesta huolimatta matkustanut olympialaisiin edustamaan maatani.

Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand puolestaan tuumi, että NHL:n päätöksen takana ovat muut asiat, kuin pelaajien terveys.

– Loppujen lopuksi NHL ei ole kiinnostunut olympialaisista. He eivät saa tapahtumasta minkäänlaista taloudellista hyötyä, joten tässä on kyse rahasta. Tämä on kaikki bisnestä ja me pelaajat olemme liigan omaisuutta.

Lähteet: Leijonat.com, The Athletic


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins