Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Yksi tämän hetken parhaista suomalaiskiekkoilijoista, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, joutui jäämään sivuun viime yön ottelusta St. Louis Bluesia vastaan. Päävalmentaja Jared Bednarin mukaan Rantanen kärsii alavartalovammasta ja hänen tilaansa seurataan päivittäin. The Athleticin mukaan kyseessä ei pitäisi olla mitään vakavaa.

Ilman Mikko Rantasta pelannut Colorado Avalanche onnistui kaatamaan St.Louis Bluesin lukemin 4-3. Avalanche on viime yön voitosta huolimatta aloittanut kautensa surkeasti. 7 pelatun ottelun jälkeen tappioita on kertynyt neljä, jonka lisäksi varsinaisella peliajalla ryhmä on yltänyt vain kahdesti voittoon. Maaliero on kuuden osuman verran pakkasella ja joukkue majailee Läntisen konferenssin 12 sijalla.

Rantanen on ollut useampana vuotena joukkueensa kantavia voimia ja hän on tehtaillut pisteitä kovaan tahtiin. Coloradon joukkue omaa valtavasti potentiaalia, mutta sen terävin kärki on ohuehko verrattuna NHL:n kovimpiin joukkueisiin.

Rantasen, Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin lisäksi ryhmästä ei tunnu löytyvän tasaiseen pistetehtailuun pystyviä pelaajia. Suomalaisen loukkaantuminen ei ainakaan helpota joukkueen tilannetta ja on selvää, että muiden pelaajien täytyy nousta esiin taustalta.

Toipuuko mies ajoissa olympialaisiin?

Suomen maajoukkueelle Rantasen tilanne saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. On selvää, että mies on yksi Jukka Jalosen palapelin ensimmäisiä palasia, kun olympiajoukkuetta valitaan. NHL:n viime kauden pistepörssin kutonen tuo valtavasti maalintekovoimaa ja johtajuutta Leijoniin. Nuorella iällä taalaliigan huipulle nousseen Rantasen on helppo nähdä olevan suuressa roolissa, kun Suomi aloittaa mitalijahtinsa Pekingissä. Toivoa sopii, että turkulainen on jälleen pian pelikunnossa.

Rantanen on yksi kolmesta pelaajasta, jotka on jo nimetty Leijonien olympiajoukkueeseen.

Lähde: Leijonat.com


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins