Kuten moni uskalsi jo odottaa, NHL ilmoitti keskiviikkona vetäytyvänsä Pekingin olympialaisista. Taalaliigakausi on ollut tänä vuonna todella poikkeuksellinen ja iso liuta otteluita on jouduttu siirtämään koronapandemian takia.

NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi olympialaisista vetäytymistä seuraavasti.

– National Hockey League kunnioittaa ja ihailee NHL-pelaajien halua edustaa kotimaataan ja osallistua ”parhaat parhaita vastaan” -turnaukseen. Siitä syystä olemme lykänneet tämän päätöksen tekemistä niin pitkälle kuin suinkin on ollut mahdollista ja tutkineet kaikki vaihtoehdot, jotta pelaajat voisivat osallistua vuoden 2022 talviolympialaisiin.

– Valitettavasti on todettava, että koska koronavirukseen liittyvät tapahtumat ovat häirinneet NHL:n runkosarjan otteluohjelmaa merkittävästi – tähän mennessä on siirretty jo 50 ottelua – osallistuminen olympialaisiin ei enää ole mahdollista. Arvostamme Kansainvälisen olympiakomitean, Kansainvälisen jääkiekkoliiton ja Pekingin järjestelytoimikunnan pyrkimyksiä saada NHL-pelaajat mukaan, mutta vallitsevat olosuhteet estävät meitä jatkamasta suunnitelmissa eteenpäin, vaikka kaikki ovat yrittäneet parhaansa. Toivomme, että voimme osallistua olympialaisiin vuonna 2026.

– Tavoitteemme on ollut ja täytyy jatkossakin olla se, että saamme vietyä NHL:n runkosarjan ja pudotuspelit loppuun vastuullisesti, turvallisesti ja viivytyksettä. Meillä on jälleen käytössä tiukat koronaohjeistukset, ja alamme hyödyntää helmikuun 6.-22. päiviä (alun perin olympialaisille varattu ajanjakso) otteluille, jotka on jo siirretty tai tullaan mahdollisesti vielä siirtämään.

Nyt asialle siis saatiin virallinen vahvistus, eikä NHL:n päätös varmasti yllätä ketään. Pekingin olympialaiset pelataan siis ilman maailman parhaita pelaajia.

Lähde: NHL.com