Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Tiistaiyön NHL-kierroksella loukkaantuneen Aleksander Barkovin tilanteesta on saatu lisätietoa. Suomalaisen kerrotaan välttyneen pahimmalta ja hänen uskotaan palaavan kaukaloon muutaman viikon sisällä.

Aleksander Barkovin pahalta näyttänyt loukkaantuminen on TSN:n mukaan osoittautumassa pelättyä lievemmäksi. Aiemmin eri lähteissä tiedettiin jo kertoa, ettei Panthers-kippari ole joutumassa vamman vuoksi leikkauspöydälle.

Mikäli tieto pitää paikkaansa voi Floridan joukkueenjohto huokaista helpotuksesta. Panthersin nippu ei ole materiaaliltaan NHL:n kärkikastia, eikä ryhmästä löydy Barkovin mittoja täyttävää korvaajaa. Keskushyökkääjän panos on valtava puolustus- että hyökkäyssuuntaan, joten miehen menettäminen saattaisi olla kohtalokas isku joukkueen playoff-haaveille.

Barkovin toipuminen on äärimmäisen tärkeää myös Leijonien kannalta

Myös Leijonien kannalta on erityisen tärkeää, että Barkov selviää hurjannäköisestä tällistä ilman pahempia vammoja. Mies on nuoresta iästään huolimatta pelannut vuosia huipputasolla ja pystynyt osoittamaan esimerkillistä johtajuutta maailman kovimmassa liigassa. Barkov on täysin poikkeuksellinen pelaaja Suomen mittapuulla, jonka harteille lankeaa suuret odotukset myös Pekingin olympialaisissa. Kun kaikki parhaat ovat mukana, pienet marginaalit ratkaisevat. Silloin on ensiarvoisen tärkeää, että joukkueesta löytyy pelaajia, jotka kykenevät jatkuvasti tekemään oikeita ratkaisuja jäällä.

Barkovin pelaamisessa korostuu rauhallisuus, sekä ilmiömäinen kyky ennakoida joukkuekavereiden liikkeitä. Myös NHL:stä mukaan tarttunut periksiantamattomuus saattaa nousta arvoon arvaamattomaan, kun pelataan isoista panoksista. Jukka Jalosen sapluunassa Barkov on helppo nähdä pyörittämässä Leijonien ykkösylivoimaa ja kantamassa tuloksentekovastuuta. Kenties jopa kapteenin ominaisuudessa. Barkov on esimerkillinen ammattilainen, josta tulevien sukupolvien on hyvä ottaa mallia. Niin kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets