Tältä sivulta löytyy Venäjän jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympialaisissa. Löydät sivulta joukkueen kokoonpanon, otteluohjelman ja joitakin historiallisia tilastoja ja tietoja. Venäjä pelaa olympiaturnauksen B-lohkossa yhdessä Tšekin, Tanskan ja Sveitsin kanssa.

Venäjän otteluohjelma Pekingin olympialaisissa

9.2. klo 10:40 Venäjä – Sveitsi
11.2. klo 06:10 Tanska – Venäjä
12.2. klo 15:10 Venäjä – Tšekki
15.2. Mahdollinen karsintaottelu
16.2. Mahdollinen puolivälierä
18.2. Mahdollinen välierä
19.2. Mahdolliset mitalipelit

Venäjän maajoukkuetta valmentaa entinen NHL-pelaaja Alexei Zhamnov. Ex-sentteri voitti pelaajaurallaan yhden olympiakullan, yhden olympiahopean ja yhden olympiapronssin. Uransa jälkeen Zhamnov palasi Venäjälle, ensin GM:ksi, mutta vuodesta 2018 lähtien hän on toiminut myös Venäjän maajoukkueen valmennusryhmässä.

Venäjä on itsenäisyytensä aikana voittanut kaksi jääkiekon olympiakultaa. Harvinaista kyllä, kumpikaan näistä ei ole tullut Venäjän lipun alla, sillä vuonna 1992 olympialaiset voitti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen yhteen kasattu Itsenäisten valtioiden yhteisö, ja vuonna 2018 Venäjän olympiakomitea, koska Venäjä ei saanut kilpailla olympialaisissa dopingrikkomustensa takia. Lisäksi Venäjällä on yksi olympiahopea vuodelta 1998 ja yksi olympiapronssi vuodelta 2002.

Jääkiekon MM-kisoissa Venäjä on voittanut kultaa viisi kertaa, hopeaa kolme kertaa ja pronssia viisi kertaa. Venäjän edellinen maailmanmestaruus on vuoden 2014 Valko-Venäjän kisoista.

Venäjää edeltänyt Neuvostoliitto voitti seitsemän olympiakultaa, yhden olympiahopean ja yhden olympiapronssin, sekä 22 MM-kultaa, seitsemän hopeaa ja viisi pronssia. Neuvostoliitto oli ylivoimaisesti oman aikansa paras jääkiekkomaajoukkue, eikä se jäänyt osallistuessaan koskaan arvokisoissa mitalien ulkopuolelle.

Venäjän jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympialaisissa

Venäjän jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympialaisissa julkaistiin tammikuun 23. päivä. Kuten odotettua, koko joukkue on kasattu KHL:ssä pelaavista pelaajista. Joukkueessa on myös NHL-kokemusta, sillä esimerkiksi Mihail Grigorenkolla ja Vjatsheslav Voinovilla on yhteensä noin 500 ottelun kokemus maailman parhaasta kiekkoliigasta.

Maalivahdit:
Aleksandr Samonov, SKA Pietari
Timur Biljalov, Ak Bars Kazan
Ivan Fedotov, TsSKA Moskova

Puolustajat:
Aleksandr Nikishin, Spartak Moskova
Vjatsheslav Voinov, Dinamo Moskova
Aleksandr Jelesin, Lokomotiv Jaroslavl
Artem Minulin, Metallurg Magnitogorsk
Jegor Jakovlev, Metallurg Magnitogorsk
Nikita Nesterov, TsSKA Moskova
Sergei Telegin, Traktor Tsheljabinsk
Damir Sharipzjanov, Avangard Omsk

Hyökkääjät:
Sergei Andronov, TsSKA Moskova
Mihail Grigorenko, TsSKA Moskova
Pavel Karnauhov, TsSKA Moskova
Sergei Plotnikov, TsSKA Moskova
Anton Slepyshev, TsSKA Moskova
Nikita Gusev, SKA Pietari
Kirill Martsenko, SKA Pietari
Vadim Shipatshjov, Dinamo Moskova
Dmitri Voronkov, Ak Bars Kazan
Arseni Gritsjuk, Avangard Omsk
Kirill Semenov, Avangard Omsk
Aleksandr Kadeikin, Salavat Julajev Ufa
Artur Kajumov, Lokomotiv Jaroslavl
Andrei Tshibisov, Metallurg Magnitogorsk

🏆 Onko Venäjä voittanut jääkiekon MM-kultaa?

Kyllä, Venäjä on voittanut jääkiekon MM-kisat viisi kertaa.

🇷🇺 Minä vuosina Venäjä on voittanut jääkiekon MM-kisat?

Joukkue voitti turnauksen vuosina 1993, 2008, 2009, 2012 ja 2014.

🏅 Onko Venäjä voittanut jääkiekon olympiakultaa?

Kyllä, Venäjä on voittanut kaksi olympiakultaa.

🏒 Minä vuonna Venäjä voitti jääkiekon olympiakultaa?

Vuosina 1992 ja 2018.

Venäjän jääkiekkomaajoukkue

Venäjää edeltänyt Neuvostoliitto käytännössä dominoi kansainvälisiä kiekkokenttiä noin 40 vuoden ajan 1990-luvulla. Maa liittyi Kansainvälisen jääkiekkoliiton jäseneksi vuonna 1951, ja se ehti ennen hajoamistaan 1991 voittaa seitsemän olympiakultaa ja 22 maailmanmestaruutta. Joukkueen pelaajat olivat käytännöttä ammattilaisia, sillä he harjoittelivat 11 kuukautta vuodessa yhdessä.

Venäjä puolestaan voitti ensimmäisen mitalinsa jääkiekon MM-kisoissa heti historiansa toisessa turnauksessa vuonna 1993. Ensimmäinen mitali oli myös heti kultainen, kun joukkue Saksan turnauksen finaalissa Ruotsin. Seuraavaa maailmanmestaruutta maa joutuikin odottamaan jopa 15 vuotta, kunnes pitkä odotus päättyi vuonna 2008 Kanadan kisoissa. 2010-luvulla Venäjä oli yksi MM-kisojen menestyneimpiä joukkueita, sillä se voitti vuosikymmenen aikana kaksi kultaa ja seitsemän mitalia.

Olympialaisissa Venäjä on voittanut kultaa kaksi kertaa, minkä lisäksi palkintokaapista löytyy yksi hopea ja yksi pronssi.

Venäjä Pekingin olympialaisissa

Venäjä on Pekingin olympialaisten suurin voittajasuosikki. Myös NHL-pelaajien kanssa maa olisi kuulunut varteenotettaviin voittajaehdokkaisiin, mutta Euroopan sarjoista kootuilla pelaajille Venäjä on ylivoimaisesti suurin mestariehdokas. Maa saa kasattua KHL-pelaajista kivikovan kokoonpanon, eikä yhdelläkään maalla ole vastata Venäjän materiaalin laatuun tai leveyteen. Mikä tahansa muu kuin olympiavoitto on joukkueelle valtava pettymys.

Venäjän aiempia joukkueita arvokisoissa

Luettelemme alla joitakinjoukkueita, jotka ovat edustaneet Venäjää aiemmissa jääkiekon arvokisoissa. 

Jääkiekon MM 2019

Maalivahdit: Ilya Sorokin, Alexander Georgiev ja Andrei Vasilevski

Puolustajat: Dinar Khafizullin, Vladislav Gavrikov, Dmitrii Orlov, Nikita Zaytsev, Nikita Zadorov, Nikita Nesterov ja Mikhail Sergachyev

Hyökkääjät: Ivan Telegin, Alexander Ovechkin, Evgeny Malkin, Sergei Andronov, Artyom Anisimov, Sergei Plotnikov, Mikhail Grigorenko, Yevgeni Dadonov, Ilya Kovalchuk, Kirill Kaprizov, Nikita Kucherov, Yevgeny Kuznetsov, Alexander Barbanov ja Nikita Gusev