Velobet

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) on päättänyt jatkaa Valko-Venäjän ja Venäjän sulkemista kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Venäjää tai Valko-venäjää nähdä myöskään Ruotsissa toukokuussa 2025 järjestettävissä jääkiekon MM-kisoissa.

Maanantai-iltana Kansainvälinen jääkiekkoliitto teki odotetun päätöksen, jossa yksimielinen IIHF:n hallitus ilmoitti, että Valko-Venäjä ja Venäjä eivät pelaa minkäänlaista kansainvälistä jääkiekkoa seurajoukkueiden tai maajoukkueiden osalta kaudella 2024-25. IIHF jatkaa siis maiden sulkemista kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle myös tulevalla kaudella, jos mitään radikaalia muutosta maiden kansainvälisessä asemassa ei tapahdu. Venäjä ja Valko-Venäjä eivät ole osallistuneet kansainvälisiin kilpailuihin sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022.

Päätös tarkoittaa, ettei kumpaakaan maata nähdä kauden 2024-2025 Euro Hockey Tourilla, kevään 2025 MM-kisoissa tai helmikuussa 2025 järjestettävässä NHL 4 Nations Faceoff -turnauksessa, joka toimii käytännössä esiturnauksena tulevalle, joka neljäs vuosi järjestettävälle, World Cupille. Valko-Venäjä ei myöskään pääse osallistumaan elokuussa 2024 pelattavaan oylmpiakarsintaan vuoden 2026 olympialaisia varten.

IIHF:n hallitus teki päätöksensä sen arvion perusteella, ettei ole turvallista sallia Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumista kansainvälisiin turnauksiin, Ruotsin jääkiekkoliitosta kerrotaan. Teoriassa Venäjä ja Valko-Venäjä voivat silti pelata vuoden 2026 Milanon olympialaisissa.


Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets