ComeOn

Tältä sivulta löytyy Unkarin naisten maajoukkue vuoden jääkiekon MM-kisoihin vuonna 2022, jotka järjestetään Tanskan Herningissä ja Fredrikshavnissa. MM-kisat alkavat 25. elokuuta ja niiden finaali pelataan sunnuntaina 4. syyskuuta. Unkari aloittaa oman turnauksensa kisojen ensimmmäisenä päivänä Saksaa vastaan. Unkari pelaa MM-kisojen B-lohkossa yhdessä Saksan, Tanskan, Tšekin ja Ruotsin kanssa. Lohkon kolme parasta jatkaa pudotuspeleihin.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders

Unkari sijoittui yhdeksänneksi vuoden 2021 MM-kisoissa ja olisi normaalisti pudonnut kansainvälisen jääkiekon alempaan divisioonaan. Koska vuoden 2021 IA-divisioonan MM-kisat jouduttiin kuitenkin perumaan, sai Unkari jatkaa pääsarjassa.

Unkarin otteluohjelma jääkiekon naisten MM-kisoissa 2022

Alkamisajat Suomen aikaa.

Lohkovaihe:
25.8.2022 klo 16:30 Saksa – Unkari
26.8.2022 klo 20:00 Unkari -Tšekki
28.8.2022 klo 18:00 Tanska – Unkari
29.8.2022 klo 20:30 Unkari – Ruotsi

Mahdolliset pudotuspelit:
1.9.2022 klo 13:15 Puolivälierä 1
1.9.2022 klo 17:15 Puolivälierä 2
1.9.2022 klo 18:30 Puolivälierä 3
1.9.2022 klo 21:15 Puolivälierä 4
3.9.2022 klo 15:00 Välierä 1
3.9.2022 klo 19:00 Välierä 2
4.9.2022 klo 16:00 Pronssiottelu
4.9.2022 klo 20:30 Finaali

Jääkiekon naisten MM-kisoissa kymmenen maata on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. A-lohkossa pelaavat maailmanrankingin viisi korkeimmin sijoitettua joukkuetta. Jokainen A-lohkon joukkue pääsee varmasti pudotuspeleihin. B-lohkosta pudotuspeleihin pääsee puolestaan kolme parasta. Jokaisessa B-lohkon ottelussa on siis tarjolla pudotuspelipaikan kannalta äärimmäisen tärkeitä pisteitä. Myös sijoituksella on väliä, sillä lohkon voittaja saa lähtökohtaisesti helpoimman vastustajan vastaansa puolivälierissä; tosin, rehellisyyden nimissä, tasoerot kaikkien A-lohkon ja B-lohkon joukkueiden välillä ovat melko suuria. B-lohkon voittaja kohtaa puolivälierissä A-lohkon kolmosen, joka on useasti ollut Suomi. Lohkon kakkonen ja kolmonen kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella A-lohkon ykkösen ja kakkosen, jotka ovat perinteisesti olleet ylivoimaiset USA ja Kanada.

​🇭🇺​ Unkarin naisten maajoukkue jääkiekon MM-kisoissa 2022

Saksan naisten maajoukkue koostuu pääosin kotimaan seuroissa pelaavista pelaajista. Joukkueen 25 pelaajasta jopa 19 pelaa kotimaassaan. Tilasto on kuitenkin hieman hämäävä, sillä pelaajat pelaavat kahta eri sarjaa. Kuusi pelaajaa pelaa Unkarin sarjaa, kun taas 13 pelaavat seuroissa, jotka osallistuvat EWHL:n, eli European Women’s Hockey Leaguen, alaiseen liigaan. EWHL:ssä pelaa joukkueita Unkarin lisäksi Itävallasta, Puolasta, Italiasta, Slovakiasta ja Kazakstanista. Myös Wienissä pelaava Kinga Jokai-Szilagyi pelaa EWHL:ää. Lisäksi joukkueessa on yksi pelaaja Ruotsin pääsarjasta ja kolme USA:n yliopistosraja NCAA:sta. Joukkueen kirkkain tähti on Reka Dabasi, joka on ainoa unkarilainen, joka pelaa maailman ainoassa naisten ammattilaissarjasa PHF:ssa.

Saksan maajoukkuetta valmentaa Pat Cortina.

Maalivahdit:
Bianka Bogati, Budapest JA
Aniko Nemeth, MAC Budapest (EWHL)
Zsuzsa Revesz, Debreceni HK

Puolustajat:
Taylor Baker, MAC Budapest (EWHL)
Lilla Faggyas, Budapest JA
Franciska Kiss-Simon, KMH Budapest (EWHL)
Sarah Knee, KMH Budapest (EWHL)
Adel Marton, Budapest JA
Fruzsina Mayer, HTI Stars (Kanada)
Bernadett Nemeth, MAC Budapest (EWHL)
Lotti Odnoga, Dartmouth College (NCAA)

Hyökkääjät:
Reka Dabasi, Metropolitan Riveters (PHF)
Fanni Garat-Gasparics, MAC Budapest (EWHL)
Tamara Gondos, MAC Budapest (EWHL)
Imola Horvath, Göteborg HC (SDHL)
Alexandra Huszak, KMH Budapest (EWHL)
Kinga Jokai-Szilagyi, Sabres Vienna (EWHL)
Emma Kreisz, Stanstead College (NCAA)
Regina Metzler, Vasas Budapest
Zsofia Pazmandi, MAC Budapest (EWHL)
Alexandra Ronai, MAC Budapest (EWHL)
Mira Seregely, University of Maine (NCAA)
Lara Strobl, Budapest JA
Petra Szamosfalvi, KMH Budapest (EWHL)
Hayley Williams, KMH Budapest (EWHL)

🏆 Onko Unkari voittanut jääkiekon naisten maailmanmestaruuden?

Ei, Unkari ei ole onnistunut voittamaan jääkiekon maailmanmestaruutta. Ainoat maat, jotka ovat voittaneet naisten maailmanmestaruuden, ovat Kanada ja USA.

🇭🇺 Mikä on Unkarin paras sijoitus olympialaisissa?

Unkari ei ole koskaan osallistunut olympialaisten jääkiekkoturnaukseen.

Unkarin naisten maajoukkue

Unkarin naisten jääkiekkomaajoukkue edustaa Unkarin naisten arvokisoissa jääkiekossa. Joukkue on syksyn 2022 tilanteen mukaan IIHF:n maailmanrankingin yhdentenätoista.

Unkari osallistui ensimmäisiin alempien divisioonien MM-kisoihinsa jo vuonna 2000. Seuraavan vuoden MM-kisoissa joukkue kuitenkin putosi kansainvälien jääkiekon III divisioonaan, jossa se pelasi aina vuoteen 2011 asti. Sen jälkeen Unkari on kuitenkin noussut askel kerrallaan kohti kansainvälisen jääkiekon kärkeä. Vuonna 2012 joukkue pelasi IIA-divisioonassa, josta se nousi heti ensi yrittämällä IB-divisioonaan. IB-divisioonasta Unkari nousi IA-divisioonaan vuonna 2016. Lopulta, vuoden 2019 kisoissa, Unkari onnistui voittamaan IA-divisioonan mestaruuden ja nousemaan ensimmästä kertaa historiassaan pääsarjaan.

Unkarin historian ensimmäiset jääkiekon pääsarjan MM-kisat päättyivät pettymykseen ja putoamiseen takaisin IA-divisioonaan, mutta koronapandemian takia vuoden 2021 IA-divisioonan MM-kisat jouduttiin perumaan, joten Unkari säilytti paikkansa pääsarjassa.

Unkari ei ole vielä koskaan selvinnyt olympialaisten naisten jääkiekkoturnaukseen.

Unkarin naisten jääkiekkomaajoukkueen historiaa

Lisää tekstiä tulossa pian.