ComeOn

Tuukka Rask olisi terveenä ollessaan monen Leijona-kannattajan papereissa selkeä ykkösmaalivahti Pekingin olympialaisiin. Lonkkaleikkauksesta toipuva suomalainen on kuitenkin tällä hetkellä ilman sopimusta, eikä hänen tulevaisuudensuunnitelmista ole varmuutta.

Tuukka Raskin viime kausi päättyi Boston Bruinsin maalilla pudotuspelien toisella kierroksella New York Islandersia vastaan. Pudotuspelitappion jälkeen Rask ei ole Bostonin maalille luistellut. Suomalaista pitkään vaivannut lonkka operoitiin ja miehen sopimus Bruisin kanssa umpeutui kesällä.

Vaikka Raskilla ei olekaan tällä hetkellä diiliä yhdenkään NHL-seuran kanssa, hän on saanut kuntoutumisensa aikana harjoitella Bostonin joukkueen mukana.

Ryhmän nykyinen pelaava maalivahtikaksikko Jeremy Swayman ja Linus Ullmark eivät kumpikaan ole varsinaisesti vakuuttaneet tällä kaudella. Tästä syystä on erittäin todennäköistä, että Raskin kohdalla harkitaan vakavasti uuden sopimuksen tekemistä. Miehen terveystilanne, sekä pelituntuma kuitenkin varmasti herättävät kysymysmerkkejä.

– Totta kai Boston on hänelle prioriteetti. Hän on pelannut siellä pitkään ja nyt kuntouttanut itseään siellä. Keskustelut ovat toistaiseksi edenneet hyvässä hengessä, Raskin agentti Markus Lehto kertoo.

– Tuukka on harjoitellut tosi hyvin ja ollut nyt tosiaan mukana jo joukkueharjoituksissakin. Tällaisen veteraanipelaajan tapauksessa voisi ajatella, että tästä menisi vielä pari viikkoa pelikuntoon. Ehkä joulun jälkeen voisi ajatella, että aletaan olla lähellä.

Raskin kannalta tulevat viikot kertovat varmasti paljon. Mies on aiemmin todennut, ettei aio edustaa NHL:ssä mitään muuta seuraa, kuin Bostonia, mutta tarjotaanko hänelle vielä mahdollisuutta pelata yhdessä taalaliigan vahvimmissa organisaatioissa? Kävi miten kävi, tullaan suomalainen aina muistamaan kaupungissa seurauskollisuutensa, sekä loistavien peliesityksiensä vuoksi. Olympialaiset saattavat tässä kohtaa tulla liian nopeasti hänen kohdallaan, mutta toivottavasti huikea peliura vielä jatkuu.

Lähde: Yle


Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks
Calgary Flames - Seattle Kraken