ComeOn

Valtteri Filppula kertoi torstaina, että joukkueen juna on oikeilla raiteillaan Ruotsi-tappiosta huolimatta. Iso-Britannian kohtaaminen on Leijonien kapteenille eksoottinen ja innostava kokemus.

– Hyvä fiilis on. Ei se Ruotsi-tappio fiilistä laskenut. Tietysti tappion jälkeen harmittaa, varsinkin kun on ollut noin tasainen peli, että mennään rankkareille. Mutta ensimmäistä erää lukuun ottamatta pelattiin tosi hyvin. Tästä on hyvä jatkaa turnausta, Valtteri Filppula kertoo Jääkiekon-MM.comille päivää Ruotsi-pelin jälkeen.

Leijonien kapteeni on tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen tähänastiseen turnaukseen. Peliesitykset ovat olleet pääosin hyviä, ja joukkueella on kova luotto siihen, että nykyinen vire riittää pitkälle.

Ainoastaan vaikeuksia tuottaneet ottelujen alut mietityttävät kapteenia.

– Ollaan sitä mietitty. Olisi tärkeää saada hyvä alku peleihin. USA:ta vastaan saatiinkin hyvä aloitus, mutta Ruotsia vastaan jostain syystä ei ihan oltu pelin päällä. Mutta kunnia myös Ruotsille, ne tuli tosi kovaa alkuun ja oli parempia. Aina se on vastustajastakin kiinni.

Myös Filppulan seurakaveri Sveitsistä, Sami Vatanen, sanoo, että joukkue on luottavaisin mielin peliesitystensä suhteen.

– Meillä on hyvä henki päällä. Kaikki on innoissaan mahdollisuudesta voittaa kultaa kotona. Ja ollaan pelattu hyvää lätkää, varsinkin pari viimeistä peliä on olleet hyviä. Ehkä täyttä 60-minuuttista ei olla vielä pystytty pelaamaan, mutta se on tulossa. Meillä on kaikki valmiina sitä varten.

Iso-Britannian kohtaaminen spesiaalia

Seuraavaksi Suomi kohtaa Iso-Britannian. Ainakin Filppula myöntää, että vastustaja on täysin uusi tuttavuus, eikä hän tiedä huomisen vastustajasta käytännössä mitään.

Uusien maiden kohtaamisessa piilee kuitenkin osa MM-kisojen hienoudesta.

– Tuohan se aina lisää mielenkiintoa, kun pääsee pelaamaan erilaisia joukkueita vastaan. Se, että vielä tässäkin vaiheessa uraa saa täysin uusia kokemuksia, on mahtava juttu, hyväntuulinen Filppula kertoo.

Suomen ja Iso-Britannian materiaaliero on räikeä, ja mikä tahansa kuin selvä voitto olisi ainakin fanien näkökulmasta pettymys. Esimerkiksi Ruotsi takoi Iso-Britanniaa vastaan viisi maalia jo avauserän aikana ja lopetti pelin ennen kuin se ehti alkaakaan. Leijonien kapteeni kuitenkin vakuuttaa, ettei valmistautuminen eroa mitenkään niin sanotuista kovemmista peleistä.

– Jokaiseen peliin yrittää valmistautua niin hyvin kuin mahdollista. Meille on tärkeää, että keskitytään omaan pelaamiseen ja ollaan siinä mahdollisimman hyviä. Sitä kautta myös tulokset tulevat.

Myös Vatanen on sitä mieltä, ettei vastustajalla ole väliä. Aina lähdetään hakemaan parasta mahdollista suoritusta. Genéve-Servetten puolustaja lupaa, että työmoraali ja voitontahto on samalla tasolla kuin ketä tahansa muutakin vastaan.

Iso-Britannia on omanlaisensa outolintu MM-tasolla. Maa oli MM-kisahistorian alkuaikoina jopa vakionimi mitalipeleissä, mutta nykyjoukkueen pelaajista kaikki eivät ole edes täysammattialisia.

Sitä ei kuitenkaan Suomen leirissä mietitä. Ottelu on virstanpylväs kohti lopullista tavoitetta siinä missä mikä tahansa muukin peli.

– Samalla tavalla me tätä peliä lähestytään. Lähdetään tekemään omaa hommaa ja kehittämään peliä samalla tavalla kuin joka pelissä. Tämä on pitkä turnaus, ja tässä on tarkoituksena joka pelissä kehittyä. Se on tärkein asia, mitä nyt mietitään, Vatanen kertoo.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets